L’Alberg de Vallparadís ja té data per iniciar l’aventura: a finals del mes d’octubre. Així ho han anunciat aquest dimarts els regidors de l’Ajuntament de Terrassa Ona Martínez i Pep Forn, a través de les xarxes socials. Aquesta setmana s’ha dut a terme una reunió de treball amb la UTE que s’encarregarà de gestionar el projecte, formada per la Fundació Prodis i Fupar. Després d’una llarga espera sembla que ben aviat es posarà en marxa. “És un projecte social necessari per Terrassa, que ens projecta enfora i que dona respostes per la pròpia ciutat. Hi ha molta il·lusió al darrere”, ha manifestat la responsable de Joventut. De la mateixa opinió és el responsable d’Economia Social i Innovació que ha recalcat que es tracta “d’una llarga reivindicació del veïnat i una necessitat de la ciutat per acollir visitants”. I ha celebrat que l’equipament “ha quedat molt xulo”.

A principis del mes de juliol de l’any passat s’inaugurava oficialment l’Alberg de Joventut, ubicat a l’Ajuntament de l’Antic Poble de Sant Pere. Tanmateix, l’equipament ja havia estat en funcionament des de l’inici de la pandèmia de la Covid, si bé havia tingut una funció molt diferent. Es va utilitzar per donar resposta a l’emergència habitacional de persones migrants, en situació vulnerable o sota violència masclista, a més de persones sense llar que, per problemes d’espai derivats de les mesures sanitàries, no hi cabien a L’Andana. Aquesta nova ocupació, a més de les dificultats de tirar endavant un projecte dedicat justament al turisme en un moment que el turisme era inexistent, van fer que el projecte de l’Alberg quedés aturat.

L’estiu ha passat i tot i que en l’acte inaugural es va dir que ja s’hi podria dormir a partir del mes de setembre, finalment, sembla que s’ha endarrerit fins a l’octubre. Però ara ja sí que tot està a punt. Seran en total 64 places obertes, que estaran destinades no només a gent jove sinó també a famílies, particulars, entitats, escoles o clubs esportius que facin estada a la nostra ciutat per participar en esdeveniments o com a part de sortides culturals.

L’equipament consta de planta baixa, amb el vestíbul, recepció, espai de consigna i una sala polivalent (que no serà sempre d’ús exclusiu per l’alberg), planta primera, on hi ha el menjador, la cuina, sala d’estar, lavabos i tres habitacions, i planta segona, amb la resta de dormitoris i dos lavabos més. Així mateix, com es va anunciar s’ha arribat a un acord per incorporar l’Alberg de Joventut de Terrassa a la xarxa Xanascat. En aquesta xarxa hi formen part una cinquantena d’albergs de la Generalitat, municipals o d’entitats sense ànim de lucre. El distintiu que comptarà l’Alberg dins d’aquesta plataforma serveix perquè els usuaris sàpiguen que es compleix uns requisits de qualitat i uns serveis bàsics, a més també podran gaudir de descomptes i promocions.

Reunió de treball entre la UTE i l’Ajuntament per posar a punt l’Alberg de Vallparadís | Aj. Terrassa

Comentaris

    Peter Octubre 20, 2021 | 21:47
    Terrasda necesita poligono industriales y trabajo, dejarse tonterías los ecologistas, ya tenemos la mola para pasear 😂😂😂

Nou comentari