MónTerrassa
Voluntaris d’un projecte europeu estrenen l’Alberg de Terrassa
  • CA

Una desena de voluntaris del Cos Europeu de Solidaritat seran els encarregats d’estrenar la posada en marxa de l’Alberg de Vallparadís, ubicat a l’edifici de l’ajuntament de l’Antic Poble de Sant Pere de Terrassa. Vinguts d’Alemanya, Grècia, Itàlia, Polònia i França, inicien la seva activitat aquest dissabte, 30 d’octubre, dins del projecte “Beware of the Jabberwock”, coordinat per la Víbria Intercultural, i que treballa la intergeneracionalitat a través de la narració oral i l’expressió artística.

Durant les pròximes cinc setmanes, aquest grup residirà a Terrassa i aprofitarà per visitar llars i residències de persones grans, tot convidant-les a “compartit vivències personals, llegendes, memòria històrica de la ciutat, etcètera”. Un cop recollit tot el material iniciaran la segona fase del projecte, que serà una formació en diferents tècniques d’expressió artística. Finalment, es clourà amb un espectacle final, destinat a públic divers (gent gran, joves i infants). L’objectiu és, doncs, “recollir les vivències de la gent gran per fer-les arribar d’una manera visualment atractiva als més joves“. La iniciativa també contempla l’elaboració d’un recull de contes il·lustrat amb les històries creades, i en el qual participaran joves artistes terrassencs.

Víbria Intercultural aposta per la col·laboració de diferents entitats del territori per tal de poder dur a terme el projecte de voluntariat europeu. D’aquesta manera, en la iniciativa hi participaran la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, el Casal Cívic Terrassa-Can Boada, el Casal Cívic Terrassa Can Roca, la Residència La Llar, l’Embarral, Ateneu Candela, Tub d’Assaig, El Corralito, Creixen Terrassa i el Punt de Voluntariat de Terrassa.

Des de l’entitat organitzadora expliquen que el títol del projecte està vinculat a un poema de Lewis Carrol, “Jabberwocky” inicialment inclòs al conte Alicia al País de les Meravelles, partint d’un vocabulari inventat per l’autor es relata la història d’un monstre ferotge. S’ha buscat fer un paral·lelisme entre els monstres interiors i exteriors de la història fantàstica amb aquells que pateixen diversos col·lectius, com la soledat en la gent gran o la manca d’oportunitats per emancipar-se, de la gent jove.

Grup de voluntaris europeus del curs passat | La Vibria Intercultural

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa