MónTerrassa
‘Un hombre de acción’, rodada a Terrassa, s’estrena a Netflix
  • CA

Netflix ha estrenat aquesta setmana Un hombre de acción, pel·lícula rodada en gran part a Terrassa. Va ser el mes d’octubre de l’any passat quan va tenir lloc el gran desplegament tècnic i humà a la nostra ciutat per acollir un bon grapat d’escenes d’aquest drama basat, lliurament, en la vida de Lucio Urtubia, un anarquista que va posar en marxa una operació de falsificació per enganyar un gran banc mundial.

Justament, un dels escenaris que la productora Ikiru Films va escollir per escenografiar aquest film d’època va ser l’antiga seu de la ja extingida Caixa Terrassa -encara ara en lloguer o venda-, ubicada al carrer Rutlla amb cantonada carrer del Vall. Durant més d’una setmana es va convertir en un plató amb desenes de persones anant amunt i avall. No va ser l’únic espai elegit. Uns metres més enllà, al carrer de l’Església, número 17, també es va ocupar perquè els actors i el personal tècnic pogués fer-hi estada entre presa i presa. A més, es va utilitzar un plató del Parc Audiovisual de Catalunya.

Figurants també terrassencs

Un hombre de acción compta entre els seus actors de renom amb Juan José Ballesta, que interpreta el protagonista. També s’hi troba el català Miki Esparbé o Liah O’Prey. A més d’intentar descobrir les escenes que es van rodar a Terrassa, l’altra entreteniment serà veure si es pot reconèixer algun terrassenc entre els figurants.

I és que dies abans d’iniciar el rodatge es va fer un gran procés de càsting a l’Hospital del Tòrax. En el seu moment va cridar molt l’atenció perquè l’envoltava un secretisme total i només havia transcendit que buscaven homes i dones d’entre 25 i 65 anys que, sobretot, tinguessin els cabells naturals, és a dir, que no els portessin tenyits per interpretar extres (actors sense text) en un llargmetratge ambientat als anys 60.

Ara per fi arriba a la petita pantalla a través de la plataforma Netflix aquesta pel·lícula basada en fets reals. Amb una 1h 50 minuts de durada, els més aguts podran entreveure imatges no només de Terrassa sinó també de Santiago de Compostela, Vigo a Tarragona.

Rodatge a l’antiga seu de Caixa Terrassa | Lluïsa Tarrida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa