MónTerrassa
La Model obrirà al públic del 3 de juliol al 26 de novembre

El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó | EUROPA PRESS

El conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, ha certificat el tancament definitiu del centre penitenciari d’homes de Barcelona, conegut com la Model, en el districte de l’Eixample, i ha anunciat que del 3 de juliol al 26 de novembre s’obrirà el centre a visites de la ciutadania. “Deixem enrere 113 anys d’història i 40 anys de promeses”, ha explicat en roda de premsa des de la presó, en al·lusió als successius anuncis de tancament del centre.

Al desembre es lliuraran les claus a l’Ajuntament de Barcelona, de qui depèn l’ús que es farà de l’espai, encara que el conseller ha mostrat la seva voluntat que sigui un lloc de memòria ja que La Model ha representat un “símbol per al país, i és la presó del segle XX”.

El conseller ha destacat que la Model ha estat testimoni dels esdeveniments més rellevants de la història de Catalunya, des de la Setmana Tràgica del 1909 fins al motí del Vaquilla, i que per això s’obrirà perquè “tots puguin conèixer en directe l’espai”.

Ha destacat que com a govern estan molt orgullosos de la feina feta per permetre el tancament i ha recordat que els seus treballadors es mantenen i es resituen, permetent reforçar la resta de presons i el sistema penitenciari en general. Segons Mundó, la presó Model, que es va inaugurar el 9 de juny del 1904, “és la més antiga del sistema penitenciari i no s’assembla a cap de les altres”.

Nou comentari

Comparteix