MónTerrassa
Viladecavalls reclama a la Generalitat la seva part del cost de les escoles bressol
  • CA

Amb l’assistència de tots els regidors i regidores de l’Ajuntament de Viladecavalls, es va obrir la sessió plenària de gener amb el primer punt de l’ordre del dia en el qual es van llegir i aprovar les actes amb data 22 i 30 de novembre i 20 de desembre de 2017. En els dos punts següents es van aprovar per unanimitat tant l’adaptació del Pla local de prevenció i gestió de residus municipals del Vallès Occidental al municipi de Viladecavalls 2017-2015.

També es va aprovar la moció presentada pel grup municipal FEM Viladecavalls en la qual insta al Govern de la Generalitat a resoldre amb caràcter general els compromisos adquirits per al cofinançament de les escoles bressol municipals. L’alcaldessa Cesca Berenguer va explicar que l’Ajuntament de Viladecavalls assumeix actualment el 46,26% del total de la despesa de les llars municipals per tal de no traslladar aquest dèficit de finançament a les famílies amb un increment de les quotes de l’escola bressol, un percentatge superior al 33% fixat per llei, el 32% ho assumeixen les famílies a través de la quota i el 21% restant, la Diputació de Barcelona.

En el punt 4 de l’ordre del dia es va donar compte de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va fallar a favor de l’empresa Font de la Tartana S.A. per unes obres d’urbanització que va realitzar l’any 1999 en Sant Miquel de Guanteres. L’Ajuntament haurà de pagar a l’empresa un total de 84.636 euros, representant el 10% d’aprofitament d’aquestes obres. En l’últim punt abans de la ronda de precs i preguntes, es va donar compte dels decrets d’alcaldia des del 27 de novembre de 2017 fins al 19 de gener de 2018.

Precs i preguntes

A continuació, en l’apartat de precs i preguntes, Acord Per Viladecavalls va demanar informació sobre com s’ha pensat realitzar la sortida al carrer principal des de la Masia de Can Tarumbot, l’estat, ubicació i nombre de les parcel·les propietat de l’ajuntament de Can Coromines, si s’està fent un control dels abocaments del Torrent d’en Frare, el cost de la cavalcada de Reis d’enguany i va sol·licitar les conclusions referent al projecte participatiu per la construcció d’un viver d’empreses en el municipi.

FEM Viladecavalls va fer un prec per sol·licitar la convocatòria de la comissió de seguiment de les males olors de Can Trias i ERC va preguntar pel cost de tots els actes nadalencs organitzats per l’ajuntament, així com el cost de la cavalcada de Reis de Can Trias, la partida que es va destinar al projecte de construcció del centre de recursos per a empreses, el cost de les actuacions de la Brigada Municipal esmentades en l’anterior revista i el motiu de per què hi ha uns contenidors grocs de boca petita i altres de boca gran i volen saber si a partir d’ara seran de boca gran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa