Viladecavalls ha estrenat recentment una nova benzinera, la primera que es troba a la carretera B-120. D’aquesta manera, ja és possible parar a fer benzina en el trajecte que condueix des de Terrassa fins a Olesa. Abans, per als que feien aquest trajecte tenien dues opcions: o la GALP de sortida al Roc Blanc a la carretera d’Olesa a Terrassa o bé a la Repsol de la C-58, en direcció Vacarisses. Tanmateix, amb les obres del Quart Cinturó/B-40, aquesta darrera opció ha quedat ja eliminada, ja que el recorregut passa per fora.
Ara, els vilacavallencs disposen d’una benzinera al mateix nucli urbà. Està situada al costat del supermercat Bon Preu i és, com era esperable, una benzinera Esclat. Aquesta ha estat l’aposta de la cadena d’alimentació que continua ampliant els sectors de negoci amb benzineres i amb la irrupció al mercat energètic.
La benzinera completa el servei del supermercat Bon Preu
La cadena Bon Preu Esclat va aterrar a Viladecavalls el desembre de 2019. Va ser una benedicció per als habitants del petit municipi vallesà, ja que pocs mesos després arribava la pandèmia de la Covid i les restriccions que no permetien moure’s dels límits del terme municipal. Tot i que a Viladecavalls ja hi havia un supermercat no és comparable amb la superfície comercial de l’ubicat a la carretera de Terrassa a Olesa de Montserrat. I és que aquest té 1.294 metres quadrats i una zona àmplia d’aparcament, amb gairebé 70 places.
Bon Preu va realitzar una inversió de 6,6 milions d’euros en la construcció del nou supermercat, que va estar finalitzat amb pocs més de cinc mesos. Una construcció prou ràpida, igual que la viscuda amb la benzinera. La cadena dona feina a prop de 40 persones i manté l’àmplia varietat i qualitat dels productes. El Grup aposta per una política comercial de proximitat i promou el producte local de qualitat, fet que el converteix en el referent de productes de km 0 a Catalunya.
El nou supermercat de Viladecavalls es va construir de manera sostenible i ecoficient, per tal d’estalviar el 35% del consum d’energia habitual d’un local comercial d’aquestes característiques i reduir un 40% les emissions de CO2 a l’atmosfera.
