MónTerrassa
Nous projectes d’emprenedoria a escoles de Vacarisses i Viladecavalls
  • CA

Dues escoles de Viladecavalls i Vacarisses participen un any més al Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuME). Per cinquè any consecutiu, l’escola Rosella i l’escola Font de l’Orpina formen part del projecte que promou les cooperatives en l’àmbit escolar. L’acte d’inici ha tingut lloc al centre educatiu de Viladecavalls i ha comptat amb la presència del vicepresident comarcal, Carles Rodríguez, el qual s’ha referit a la situació de “crisi” en què es troba el planeta i la necessitat d’apostar per una economia circular, tot recordant els valors fonamentals de “reaprofitament, reciclatge i reutilització” que haurien de tenir els projectes que impulsin com a cooperativa.

Per la seva part, els regidors d’Educació, Marc González, i el de Promoció Econòmica, Jesús Porres, de l’Ajuntament de Viladecavalls han transmès a la cinquantena d’infants que participen en el Programa, la importància de conèixer aspectes de les empreses i la seva activitat, així com de l’emprenedoria, per completar la seva preparació pel seu desenvolupament en el futur. Des de la direcció de l’escola s’ha reforçat la importància del programa dins de l’escola per complementar la formació feta en altres cursos sobre la realitat de l’entorn i, sobre tot, per desenvolupar competències que els hi seran molt importants com el treball en equip o assumir responsabilitats. Els infants de Vacarisses, en total 27 nens i nenes, també ja han iniciat els contactes amb l’Ajuntament per conèixer els passos a seguir per fer realitat el seu projecte.

Aquest any, a la comarca del Vallès Vallès Occidental hi ha un total de nou emunicipis que participen al CUEME: Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. Seran 866 nens i nenes de 22 escoles que durant aquest curs treballaran per crear 39 cooperatives. El programa, impulsat des de la Diputació de Barcelona amb l’acompanyament dels ajuntaments, compta amb la col·laboració del Consell Comarcal. Té per objectiu “introduir conceptes cooperatius, de sostenibilitat i d’igualtat d’oportunitats, a més de fomentar el treball en equip i la presa de decisions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa