MónTerrassa
Malestar veïnal pel cop de porta a ampliar la L5 fins a Viladecavalls
  • CA

Malestar evident entre els veïns de Sant Miquel de Guanteres per l’anunci que l’ampliació de la L5 fins a Viladecavalls ha quedat descartada. Per a l’Associació veïnal Parc de Sant Miquel Viladecavalls ha estat un gerro d’aigua freda saber que amb el nou bus llançadora M6A entre Viladecavalls i Terrassa, Generalitat i Ajuntament de Terrassa donen la demanda per resolta, i descarten que l’autobús de la línia 5 (que actualment arriba fins a Can Trias) s’allargui fins a arribar a l’estació de Renfe de Sant Miquel.

No s’ha resolt res perquè aquest bus ni tan sols té parada a Sant Miquel, passa per la C-58 sense fer aturada al nostre barri ni tampoc a Can Trias”, lamenten a Món Terrassa dues de les seves representants, Neus Grau i Roser Gea, secretària i tresorera, respectivament. Per tant, el problema de manca d’un enllaç directe que connecti entre ells els barris de Sant Miquel i Can Trias (de Viladecavalls) amb Roc Blanc i Can Gonteres (Terrassa) continua igual. “Sant Miquel sempre ens hem sentit discriminats, vivim d’esquena a Viladecavalls, i el M6A només fa que afegir un greuge més al nostre barri”, recalquen.

No és tampoc que el bus llançadora sigui la panacea (perquè les freqüències de pas des del nucli urbà de Viladecavalls fins a l’estació de FGC de Rambla de Terrassa són “pobres”, de només 9 busos diaris) però és una gota més que ha fet vessar el got per als veïns d’aquesta urbanització. “Veiem que no hi ha voluntat política de resoldre un conflicte que té més de 15 anys d’història. Els Ajuntaments de Terrassa i Viladecavalls no volen o no es posen d’acord per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. La Generalitat ha pagat per oferir un servei per a tothom, i un cop més, a nosaltres, ens han ignorat”, lamenten.

Recorregut del bus llançadora M6 entre Terrassa i Viladecavalls

Benefici per Sant Miquel i per Terrassa

Subratllen que un exemple més que l’Ajuntament de Viladecavalls no els té en compte és que amb la creació de la línia regular d’autobús Terrassa-Viladecavalls, M6, només contemplava una parada a Sant Miquel en direcció Terrassa. Van ser els veïns que van reclamar que també necessitaven una parada de tornada, en direcció a Viladecavalls. Ara, s’han posat dues parades més en sentit contrari i cinc parades en sentit Viladecavalls, en un funcionament que va de dilluns a diumenge. “Però això ha fet que la línia, ja lenta de per si, encara trigui més a arribar a Terrassa, amb les consegüents queixes dels veïns del nucli urbà. Ho entenem, a nosaltres aquesta solució tampoc ens convenç; volem que sigui la L5 de Terrassa qui ens ofereixi la connexió”, diuen.

Aquesta és la reivindicació que sempre han posat sobre la taula i que continuen mantenint, per molt que l’Ajuntament de Terrassa confirmés a Món Terrassa que l’acord arribat ara fa un any entre els dos consistoris ha quedat en paper mullat, perquè no veuen la “necessitat” de fer-ho després dels canvis introduïts. “Només estem demanant que la L5 s’allargui dues parades. Això és tot. Dues parades que permetrien als veïns de Sant Miquel poder estar connectats sempre amb Terrassa, que és al final la ciutat on anem a comprar, o amb Can Trias, que és on tenim els metges. I dues parades que també beneficiarien als veïns de Roc Blanc i de Can Gonteres de Terrassa, perquè els portaria fins a la nostra estació de Renfe, a la línia R4″, conclouen. Els veïns d’aquest barri de Viladecavalls ho tenen clar, canviarien a ulls clucs la línia M6 per la L5, i fins i tot s’han començat a sentir veus que potser el millor seria deixar de pertànyer a Viladecavalls i demanar l’annexió a Terrassa.

Sigui com sigui, davant l’anunci, han decidit que és el moment de tornar a convocar les quatre associacions veïnals afectades i plantejar-se quines accions més duen a terme. També volen entrevistar-se amb els grups polítics a l’oposició, per fer-los sentir el seu malestar i perquè pressionin als dos ajuntaments per trobar una solució. “La Generalitat ens ha contestat dient que està oberta a noves propostes i accions, però que han de ser els ajuntaments qui les recullin i les transmetin. I per això insistirem el que calgui perquè se’ns escolti”, sentencien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa