MónTerrassa
L’Ajuntament treballa en una ordenança per lluitar contra el mosquit tigre
  • CA
sss

!--akiadsense-->

La climatologia dels darrers mesos de Viladecavalls, com la de la resta del país, ha estat idònia per a la proliferació del Mosquit Tigre, amb intervals de pluja i sol que és just el que necessita aquest insecte per a criar les seves larves en les aigües estancades, que podem trobar en recipients mal tancats o piles de pneumàtics a la intempèrie, piscines sense un degut manteniment, testos o aigüeres, entre altres.

L’Ajuntament de Viladecavalls any rere any realitza un control específic, com també ho fa de la vespa asiàtica, de rosegadors o de coloms, entre d’altres. Enguany, s’ha reforçat aquest servei amb la contractació d’una empresa especialitzada que està duent a terme unes actuacions de suport a tot el municipi, a més d’implementar una campanya per sensibilitzar la ciutadania i per dotar-la dels consells preventius necessaris per a reduir la població del Mosquit Tigre, així com ha iniciat la redacció d’una ordenança municipal per combatre aquesta problemàtica.

Cal recordar que el Mosquit Tigre no pot transmetre el virus del SARS-CoV-2. Pel que fa a les malalties exòtiques com el Zika, el Dengue o la Chikungunya, la reducció del turisme d’aquest 2020 disminuiran de manera important la possibilitat de transmissió a través del mosquit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa