MónTerrassa
Desconvocada la vaga a Ficosa Electronics després de la retirada de l’ERTO
  • CA

La vaga a la planta de Ficosa Electronics a Viladecavalls davant la negativa de l’empresa de retirar l’ERTO ha estat desconvocada. El comité d’empresa i la direcció de l’empresa automòbil van arribar ahir al vespre a un acord per retirar l’ERTO. El sindicat de Comissions Obreres (CCOO) d’Indústria de Catalunya exposa en un comunicat que l’acord s’ha aconseguit gràcies a l’esforç negociador del comité i la pressió dels quatre dies de vaga.

Les quatre jornades de vaga s’havien de dur a terme durant les 24 hores d’avui dia 13, i els dies 14, 19 i 21 de juliol, en contra de l’ERTO. El comité considerava que no hi havia causes que justifiquessin l’expedient ja que “la producció s’està incrementant per l’entrada de nous models”.

Les dues parts negociaran les mesures per afrontar la situació de l’empresa

La direcció de FICOSA Electronics va presentar aquest ERTO a mitjans del mes de juny, sense acord amb la representació sindical de la plantilla, segons exposa CCOO. Ara, però, les parts s’han emplaçat a asseure’s a negociar les mesures de flexibilitat necessàries per afrontar l’actual situació de l’empresa.

CCOO va denunciar que es presentava un ERTO per qualsevol “moment puntual de crisis”

CCOO d’Indústria va denunciar que fa tres anys que l’empresa plantejava un ERTO davant de “qualsevol eventualitat o moment puntual de crisi“, en comptes d’aplicar les mesures de flexibilitat interna previstes en el conveni o negociar-ne de noves que li permetin afrontar aquests escenaris, sense penalitzar els treballadors i treballadores. Així doncs, també va exigir a FICOSA que retirés aquest expedient, ja que no era “compatible amb les mesures que està plantejant per donar resposta a l’augment de la producció actual”.

Amb la retirada d el’ERTO, CCOO d’Indústria valora positivament aquest escenari i insta l’empresa a buscar solucions negociades que permetin encarar la situació actual sense penalitzar la plantilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa