MónTerrassa
Circontrol mostra a Brussel·les un carregador per a busos elèctrics
  • CA
Càrrega elèctrica pensada per a autobusos
Càrrega elèctrica pensada per a autobusos | Circontrol

!--akiadsense-->

Circontrol participarà per primera vegada a Busworld, la fira líder del sector de l’autobús que tindrà lloc a Brussel·les del 18 al 23 d’octubre. Aquesta fira, amb més de quaranta anys d’història, 80.000 m2 i més de 500 expositors va rebre més de 37.000 visitants en 2017. A Busworld l’empresa de Viladecavalls presentarà el seu Raption 150, un carregador de 150kW pensat per a la càrrega d’autobusos elèctrics.

Circontrol aposta per la càrrega d’autobusos en un moment clau per a la seva extensió a tot el món. Ara mateix un 99% cent de la flota d’autobusos elèctrics es troba a la Xina, però 40 ciutats entre les quals es troben París, Londres, Mèxic DF i Los Angeles s’han compromès a comprar tan sols vehicles de zero emissions en 2025. L’actual és un moment clau per a l’extensió dels autobusos elèctrics. El primer motiu és que pel seu ús intensiu i el seu volum són claus per a reduir les emissions de gasos contaminants. Amb 1.000 autobusos elèctrics s’estalvien 500 barrils de petroli al dia, mentre que amb 1.000 cotxes elèctrics només se n’estalvien 15. A més, encara que el seu cost inicial sigui alt, es rendibilitza ràpidament pel fet que el cost per quilòmetre és molt més baix i estan contínuament en circulació.

En aquest context, Circontrol presenta Raption 150, un nou carregador de la gamma Raption de carregadors ràpids que pot carregar 150kW a 900 volts, una tensió adequada per a carregar autobusos. El Raption 150 permet fer front als principals problemes identificats pels Operadors dels Punts de Càrrega permetent un alt temps de funcionament, gràcies a la seva tecnologia modular. Aquesta tecnologia modular també permet l’escalabilitat de 100 a 150kW. El Raption 150 pot també carregar simultàniament dos busos en DC dividint la potència disponible. També s’ha tingut en compte la seguretat amb un bloqueig i disseny flotant del cable que evita el risc de trencament i una porta frontal amb clau que permet un fàcil accés a l’interior del carregador.

La comoditat de l’usuari del punt de càrrega també és important, per això inclou pantalla tàctil de 8 polzades que proveeix unes instruccions llegibles, una llum de cortesia que incrementa la comoditat i permet l’accés per a discapacitats. Raption 150 és el carregador perfecte per a qui vulgui carregar el seu autobús en terminals d’inici i final de línia. Allà l‘autobús pot fer una parada una mica més llarga en la qual pot recarregar 35kW en quinze minuts, amb aquesta càrrega podrà fer el trajecte fins a tornar a parar a la terminal per a carregar de nou. Aquesta càrrega serveix per a mantenir l’autobús en marxa durant tot el dia i, encara que no s’arribi a carregar la bateria per complet, no fa falta que el bus arribi amb la bateria completament carregada a cotxeres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa