MónTerrassa
Vacarisses fixa les dates per a la Festa Major d’Estiu
  • CA

El ple ordinari de Vacarisses del mes de juliol va acordar celebrar la Festa Major d’Estiu la primera setmana d’agost i que el festiu local per Sant Felip Neri sigui un divendres o un dilluns. El darrer ple ordinari de l’estiu, celebrat per videoconferència, es va centrar en les festivitats vacarissanes. D’una banda, i arran dels dubtes sobre quan hauria de tenir lloc la Festa Major d’Estiu, es va determinar que coincideixi amb la primera setmana d’agost. La decisió es basa en les tradicions, ja que, segons l’arxiu històric del municipi, la majoria de celebracions d’aquesta festivitat, des de principis del segle passat, s’han dut a terme en dates similars.

Pel que fa a la Festa Major Petita, el ple va acordar que el festiu local de Sant Felip Neri sigui sempre en divendres, excepte si el 26 de maig és un dilluns. En aquest cas, l’objectiu és no interferir en el calendari escolar, de manera que la festivitat enllaci amb el cap de setmana i no coincideixi amb dies lectius.

Precisament, un altre punt de l’ordre del dia del ple d’ahir va ser l’aprovació de les festes locals de Vacarisses per a l’any vinent: el dijous 14 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa, i el divendres 27 de maig, per la festivitat de Sant Felip Neri.

Modificació del PGOU

El ple d’octubre de 2020 va acordar aprovar inicialment la Modificació puntual del Pla General d’Ordenació Municipal a diversos àmbits. Durant el període d’informació pública, s’han rebut les al·legacions de dos propietaris, de què l’arquitecta municipal ha emès informe per donar-ne resposta. Ambdues han resultat estimades, una d’elles parcialment. El ple d’ahir va aprovar provisionalment aquesta modificació. Aquest va ser l’únic punt de l’ordre del dia que no va comptar amb el suport unànime de tots els grups municipals, per les abstencions de Ciutadans i UIPV.

Adhesió al Codi de principis i conductes en la contractació pública

La sessió ordinària de juliol també va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Vacarisses al Codi de principis i conductes recomanables en la contractació pública del Govern de la Generalitat, adoptat el 2014 com a instrument aglutinador de les pautes essencials en matèria ètica i de bones pràctiques contractuals. Per la seva actualització de 2017, aquest codi és més recent i detallat que l’aprovat per l’Ajuntament de Vacarisses al 2016, de manera que el millora. La ciutadania podrà consultar el text en breu, accedint-hi des del web municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa