MónTerrassa
Vacarisses demana una subvenció de 9 milions d’euros per millorar Coll Cardús
  • CA

La sessió plenària d’abril de l’Ajuntament de Vacarisses va tenir lloc aquest dijous al vespre per videoconferència. El ple municipal ha aprovat amb el suport de tots els grups el conveni d’adhesió aprovat per la Comissió Central de Subministrament de la Generalitat el passat juliol. Vacarisses s’adherirà a la totalitat de categories de subministraments i de serveis, sense que aquesta adhesió impliqui l’ús de tots els seus acords marc i sense que aquesta participació exclogui la participació en altres centrals de compra, per a diferents tipus de subministraments o serveis.

Durant l’informe de presidència, l’alcalde Antoni Masana, d’ERC, ha anticipat una nova reunió de la Comissió de seguiment de l’abocador de Collcardús. També ha anunciat que es demana una subvenció de nou milions d’euros provinents de l’Agència Catalana de Residus, amb l’objectiu de fer millores, recuperar més rebuig i millorar els focus emissors de la infraestructura. En aquest mateix aspecte, l’alcalde ha comunicat que ha demanat una actualització de les queixes rebudes en relació amb l’abocador, que ja ha rebut 80.000 tones de residus des de setembre de 2020. Masana també ha anunciat que s’ha demanat un crèdit de 120.000 euros per dissenyar un projecte de reparcel·lació del Ventayol. I ha informat que l’atur a la localitat ha baixat en 20 persones, però encara hi ha 408 aturades.

Parada d’autobús i espai de reutilització

En l’apartat de precs i preguntes, s’han tractat especialment les obres de pacificació de la cruïlla entre la BV-1212 i el carrer Salvador Badia i la seva afectació en el recorregut dels autobusos. Josep M. Gibert, d’Unió Independent per Vacarisses, ha afirmat que les obres fan la sensació «d’una certa improvisació, ens preocupa que ha desaparegut aquella parada d’autobús. Nosaltres no hem vist mai bé el projecte, però sí que estàvem d’acord amb aquesta aturada». L’alcalde ha recordat que l’actual recorregut de l’autobús és provisional, que la solució definitiva arribarà en uns pocs dies i que la parada no ha desaparegut sinó que es trasllada.

Clara Fuster, de Movem Vacarisses, ha preguntat per la paralització de l’espai de reutilització de residus: «Se’ns va dir que es contractaria un altre treballador o una treballadora, no s’està fent i és una llàstima perquè els veïns feien ús d’aquest punt». El segon tinent d’alcaldia Pere Casas, d’ERC, ha respost que s’està treballant en un informe amb l’empresa gestora «per poder fer les modificacions corresponents i disposar d’una persona per reactivar el tema de la reutilització, encara que la pandèmia de la covid-19 ha complicat aquesta activitat en tractar-se d’un espai tancat».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa