MónTerrassa
Vacarisses apuja la tarifa de l’aigua pel 2023 als grans consumidors
  • CA

Vacarisses ha decidit apujar la tarifa de l’aigua per als grans consumidors. Així es va aprovar en el darrer ple municipal d’octubre celebrat a l’Ajuntament, en què el govern municipal (ERC) va portar a debat la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2023.

L’alcalde Toni Masana va informar a la resta de grups municipals que s’incorporaran diversos canvis. Per una banda, des de la Diputació de Barcelona s’han introduït modificacions. Un altre dels canvis que es veuran reflectits en els impostos i taxes de l’any vinent ha estat a proposta del mateix Ajuntament que ha decidir arrodonir l’import d’alguns dels tràmits administratius, per facilitar-ne, afirmen, “el pagament en efectiu”.

Un 10% de ciutadans, afectats

Finalment, el darrer canvi introduït afectarà el servei de subministrament d’aigua. El govern ha anunciat que els trams primer i segon, que corresponen a la majoria de llars, veuran l’impost municipal congelat. Tanmateix, un 10% de la població veurà l’any vinent com paga més. Això es trasllada en uns 219 comptadors que veuran com la taxa pels trams tercer i quart s’incrementa en un 6 i un 10%, respectivament. Com ha subratllat l’executiu local, els principals perjudicats per aquest augment seran les empreses. “Enmig de la sequera que estem patint, considerem just que pagui més qui fa un consum desmesurat d’aigua”, va justificar Masana.

La modificació de les ordenances fiscals per al 2023 va ser aprovada per tots els grups municipals llevat d’UIPV, que es va abstenir. El regidor Salvador Boada, portaveu d’Unió Independent per Vacarisses, va argumentar que “no creiem que sigui un bon any per apujar les taxes. Molta gent ha hagut de fer inversions per la manca de subministrament d’aigua i de previsió”.

Altres temes del Ple municipal

La sessió plenària va aprovar per unanimitat la pròrroga del Pla Local de Joventut fins a la fi de 2023. També s’ha demanat a la Diputació de Barcelona prorrogar, fins el 30 de juny de 2023, el programa Treball, Talent i Tecnologia, per cloure les actuacions pendents. Un altre dels punts va ser la ratificació de l’acord entre l’Ajuntament de Vacarisses i la representació sindical del personal funcionari i laboral per establir els criteris generals per a la convocatòria de concurs oposició i concurs de mèrits. L’objectiu és estabilitzar l’ocupació pública temporal de l’Ajuntament.

L’única moció presentada va ser de la mà del grup d’ERC, a partir d’una proposta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), en la qual s’insta al Govern de la Generalitat a impulsar la Llei de Governs i finances locals. L’alcalde vacarissà va posar com a exemples el tema de les plusvàlues, amb què es deixaran de recaptar uns 300.000 euros, i el cost dels subministraments. Masana va remarcar el paper dels ajuntaments, “a primera línia per donar resposta a la ciutadania”. No obstant això, “cada cop estem pitjor finançats”, va lamentar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa