MónTerrassa
UIPV exposa un paquet de mesures per fer front a la sequera a Vacarisses
  • CA

Unió Independent per Vacarisses (UIPV) ha presentat a l’equip de govern un paquet de mesures per fer front a la sequera que pateix Vacarisses en els darrers dies. L’agrupació municipal ha decidit fer aquest pas per ajudar “a superar aquesta greu crisi de l’aigua, aportant solucions de forma immediata”. Afirmen que davant la “manca de gestió de l’equip de govern, hem de sumar i aportar l’experiència dels vint anys que hem estat al capdavant del govern de Vacarisses”.

El partit ha mantingut ja una reunió amb l’alcalde i també amb els regidors de serveis i cap de brigada per saber què s’està fent i què està pensat fer. I alhora oferir una sèrie d’actuacions que consideren que ajudaries a resoldre la situació d’emergència. Entre les accions que proposen que tenen un caràcter d’urgència hi hauria:

  1. Sol·licitar a l’alcalde la creació d’una taula d’emergència per tractar el tema de l’aigua, mantenint reunions de caire diari mentre duri la situació d’emergència.
  2. Ampliar la dotació de la brigada mentre duri la situació d’emergència, per tal d’executar els plans d’acció.
  3. Verificar i validar la telemetria dels pous i establir un pla de manteniment preventiu per evitar futurs errors en les mesures de nivells.
  4. Connectar a través d’una canonada des del Palà a l’estació de bombeig per fer arribar aquest aigua a la xarxa de distribució municipal.
  5. Sol·licitar a l’ACA llistat de pous del municipi, cabals i capacitats que tenen actualment.
  6. Sol·licitar autorització a l’ACA per poder captar aigua de pous particulars donada la situació d’emergència.
  7. Exigir a Aigües de Terrassa, el compliment del conveni signat amb l’ajuntament de Vacarisses l’any 2000, per subministrar 1.000 m3 al dia, per la canonada dels Caus.
  8. Sol·licitar inspecció tècnica de la xarxa municipal de distribució d’aigua, per tal de conèixer el seu estat i les fuites a la xarxa.
  1. Reparar amb urgència la canonada de la mina de Can Còdol malmesa pel temporal Glòria, per abastir al dipòsit del Nucli.
  2. Abastir els dipòsits de capçalera a través de cubes d’aigua de boca.
  3. Limitar el consum imprescindible per l’ús bàsic i prohibir l’ús de l’aigua pel rec d’horts i omplir piscines, a través del reglament de l’ús de l’aigua, tot fent un control i seguiment del compliment de les mesures per part de l’Ajuntament.
  4. Mentre es fa la prospecció al Palà per fer un nou pou, mirar pous existents a la zona del Palà de propietats privades, i que estant autoritzats per l’ACA i mesurar cabals per bombar aigua a l’estació de bombeig de Can Serra i subministrar els dipòsits de Can serra i el Nucli.

També han posat sobre la taula la necessitat d’exigir a l’ACA, una connexió urgent d’aigua a la xarxa pública Ter-Llobregat, per no dependre més dels aqüífers. Així mateix, des d’UIPV afirmen que les explicacions donades fins ara per l’alcalde Toni Masana per justificar aquesta sequera “no son més que excuses que intenten amagar la manca de gestió dels darrers anys; i considerem d’una enorme irresponsabilitat culpabilitzar de les restriccions a la població”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa