MónTerrassa
Taller de cuina d’aprofitament a Vacarisses
  • CA
Alguns dels participants al taller de cuina | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

El passat 25 de març, el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat va organitzar, a l’escola Font de l’Orpina, un taller de cuina d’aprofitament, adreçat a les AMPAs. En aquest cas, es va convidar les de les escoles municipals. El taller va tenir una molt bona acollida i va comptar amb la participació de 14 persones, entre adults i infants.

La primera part del taller va consistir en una xerrada sobre la reducció de residus a les festes. La Jessica, de l’empresa Espai Ambiental, va donar les pautes per poder organitzar festes més sostenibles, minimitzant els residus generats i utilitzant productes ecològics. La segona part va constar de dos blocs. Al primer, l’Alfons, també d’Espai Ambiental, va explicar què és el malbaratament alimentari i va oferir molts trucs per evitar-lo.

El segon bloc, en canvi, va tenir un caire més pràctic. Les persones assistents van formar dos grups per fer una competició de cuina. Per a les receptes, es van utilitzar parts del aliments que normalment llencem, com les arrels del porro, les peles de les patates o una coliflor en no massa bon estat. Aquest taller ha estat finançat per l’Agència de Residus de Catalunya, mitjançant una subvenció per a la prevenció de residus. En breu, se n’organitzaran d’altres, que anirem anunciant. Des de la Regidoria de Medi Ambient, també es vol agrair l’escola Font de l’Orpina per haver cedit les instal·lacions del seu menjador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa