Ajuntament de Vacarisses
Ajuntament de Vacarisses | Aj. Vacarisses

!--akiadsense-->

L’empresa adjudicatària de les obres d’urbanització de Torreblanca II, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), va interposar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l’any 2014, al·legant desviació d’execucions de l’obra i sobre costos per l’increment del termini. El recurs va ser estimat en part, condemnant l’Ajuntament de Vacarisses a pagar 543.313,19 euros, més els interessos legals corresponents. Aquesta decisió va ser apel•lada pel consistori, en un recurs que el TSJC ha estimat parcialment, revocant la referència als interessos de demora. L’import que haurà d’abonar ara l’Ajuntament és d’uns 700.000 euros, per evitar que l’assumeixi el veïnat de la urbanització, tal com va explicar ahir l’alcalde del municipi. Per fer-hi front, el ple va acceptar la transferència de crèdits i suplements necessaris.

Tots els grups municipals del consistori van portar al ple municipal una moció en defensa de la Llei 24/2015, d’Habitatge. Fruit d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), va ser aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya i es considera una de les més avançades del món. Recentment, Endesa i altres companyies elèctriques han enviat cartes a alguns ajuntaments catalans, amenaçant amb l’incompliment d’aquesta llei, tallant el subministrament a persones i famílies en situació de vulnerabilitat i amb deutes de consum. Davant tal amenaça, l’Ajuntament de Vacarisses insta el govern de la Generalitat a continuar exercint el lideratge polític “en la defensa dels drets energètics, especialment de la ciutadania més vulnerable”, i exigeix la condonació del deute acumulat per les persones protegides per la Llei 24/2015. També insta totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores “de manera contundent”, en cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a aquestes llars.

També va haver-hi unanimitat a l’hora de presentar una moció de suport a la jornada de mobilitzacions pel clima convocada el passat divendres per més de 100 col·lectius. A més a més, l’Ajuntament de Vacarisses es compromet a reduir els gasos d’efecte hivernacle fins a 0 emissions abans de 2040 i a abandonar els combustibles fòssils, apostant per una energia 100% renovable. El consistori vacarissà també donarà suport a iniciatives enfocades a la recuperació de la terra fèrtil i el fre de l’erosió, seguint avançant en una economia local i de proximitat. Finalment, es crearà una taula de treball per elaborar un pla d’actuació, que comptarà amb la participació de l’Ajuntament i entitats ecologistes, mediambientals, conservacionistes, socials i d’altres.

ERC, UIPV, VxV, MV i C’s van presentar una altra moció conjunta, de suport a les ONG que naveguen pel Mediterrani per rescatar persones. A més, l’Ajuntament reitera el compromís local com a municipi d’acollida, posant a disposició els recursos materials i econòmics necessaris. D’altra banda, s’exigeix al govern de l’Estat el compliment de diverses sentències relatives a tramitar les sol•licituds d’asil de 19.500 persones i a transferir a la Generalitat la competència i els recursos per a l’acollida de les persones immigrades, sol•licitants d’asil, refugiades i beneficiàries de protecció internacional. També s’insta la Unió Europea a donar suport econòmic, logístic i legal a les ONG que treballen al Mediterrani salvant persones, i el govern de Catalunya a prendre les mesures necessàries per defensar els interessos de les ONG catalanes que desenvolupen aquesta activitat. L’únic grup que no es va adherir a la moció i que va abstenir-se en la votació va ser el PSC. “Tot i estar d’acord amb alguns punts, creiem que hi ha certa utilització política del tema. Les ONG no poden substituir els governs”, va expressar la regidora socialista Concepción Miranda.

Nou comentari