MónTerrassa
Ullastrell consolida el porta a porta i s’estrena a Rellinars
  • CA

La recollida porta a porta es consolida a pobles de la comarca com Ullastrell i s’inicia a d’altres del Vallès Occidental com Rellinars. Aquests dies es fa la distribució de cubells i la campanya d’informació a la població. A Rellinars, la recollida porta a porta comença l’1 de novembre. En aquest cas, la recollida de contenidors i material per al Porta a Porta es farà aquesta setmana, el dies 22 i 23 d’octubre a la Pista Poliesportiva. El president del Consorci Residus Vallès, Nil López, ha explicat que “des del Consorci estem fent suport als diferents ajuntaments de la comarca que estan fent el pas al porta a porta. Tot canvi de model té un procés d’adaptació i de sensibilització i estem fent costat als ajuntaments en la difusió entre la ciutadania i coordinant tota la implantació del nou sistema. Aquest canvi s’inclou en l’estratègia comarcal del Consorci Residus Vallès que preveu que el 2023 tots els municipis petits i mitjans de la comarca recullin Porta a porta, amb la voluntat d’incrementar la recollida selectiva”.

A Ullastrell aquesta setmana s’ha celebrat el primer any d’implementació del porta a porta. Des de la seva posada en marxa el 14 d’octubre del 2020- la recollida selectiva del municipi ha passat del 43% al 88,76%. També ha tingut un impacte positiu pel que fa als impropis de la fracció, és a dir, tot allò que es llença al cubell orgànic però que no hi hauria d’anar. Si abans de la posada en marxa del porta a porta significava el 13% dels residus, ara és del 3%. Així, Ullastrell ja es troba entre els 15 municipis que més reciclen de Catalunya i el segon de la comarca, per darrere de Matadepera.  

Divendres, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire i el President del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Nil López, van ser a Ullastrell per poder conèixer de primera mà els resultats del primer any d’implementació en una reunió a l’Ajuntament amb l’alcalde d’Ullastrell Jaume Puig i la regidora Anna Bigordà. Seguidament van visitar les instal·lacions de la Deixalleria i l’Àrea d’Emergència de residus.

L’inici de la campanya va comptar amb la el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire i el President del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Nil López que van acompanyar el regidor de Palau-solità i Plegamans, Jordi Plaza en aquesta jornada. També hi van ser presents les persones que han participat a la campanya de difusió al municipi, com el meteoròleg Eloi Cordomí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa