MónTerrassa
Sis propostes per fer segur el tram interurbà de la BV-1203 a Ullastrell
Endreça de l’encreuament entre la BV-1203 i l’accés a La Peça, 4 Vents i Camí de les monges | G.E.

!--akiadsense-->

Fa uns mesos el govern d’Ullastrell va demanar a la Diputació de Barcelona un estudi sobre la seguretat del tram interurbà de la carretera que va de Terrassa cap a Olesa. Aquest estudi els va ser presentat fa uns dies i contempla diverses possibilitats per millorar la seguretat en el tram, tant per a vehicles com per a vianants.

El document mostra que els punts més afectats i on les propostes més necessàries són, en primer lloc, en la construcció d’una rotonda a l’entrada del poble (encreuament amb accés Cal Jep). Aquesta és una proposta que ja va fer el govern a la Diputació i que ara ja contempla el document. És una zona perillosa per encreuament sense visibilitat i en una recta on els vehicles van a alta velocitat, i a més, un lloc on ja s’hi han produït alguns accidents. L’estudi també planteja la construcció d’un pas elevat en aquesta zona com a alternativa a la rotonda.

En segon lloc, s’hauria de construir una plaça al Padró. La proximitat de diversos encreuaments i places per aparcar fan plantejar establir una zona de seguretat al voltant de la font amb l’objectiu de millorar la visibilitat i l’accés de vianants. Així mateix, el document planteja la necessitat d’ordenar les places d’aparcament al voral d’accés al casal (sobre la pista). Aquestes places d’aparcament, tot i que molt utilitzades, signifiquen un perill per a la circulació així com per als ocupants dels vehicles que hi aparquen, ja que no tenen possibilitat de protegir-se en una vorera.

En quart lloc, es proposa un canvi d’ubicació del pas de vianants de la carretera BV-1202/ Carrer Josep Fornells. Aquest pas estava situat en el context de la circulació dels vianants que accedien a l’escola antiga. Ara el flux de circulació ha canviat i es proposa acostar més el pas cap a les escales del Sindicat/Can Palet. La Corba de Cal Jampau és també considerada una obra molt necessària per a la seguretat dels vianants i vehicles. L’obra, que ja està licitada i a l’espera d’iniciar-se, consta del desplaçament de la carretera cap a la zona de Cal Jampau per poder guanyar la distància necessària per poder construir una vorera en la part contrària i enllaçar així el pas entre voreres que actualment està tallat i provoca situacions molt complicades.

I finalment, l’estudi proposa una endreça de l’encreuament entre la BV-1203 i l’accés a La Peça, 4 Vents i Camí de les monges. En aquesta zona hi ha diverses propostes, des de la construcció d’una rotonda fins a repintar els senyals horitzontals de forma més efectiva , passant per instal·lar nous elements que permetin una circulació segura en aquell punt.

El govern municipal s’ha mostrat “molt satisfet de l’entesa i treball realitzat per la Diputació, ja que contempla diverses peticions del mateix govern així com millores molt interessants per al municipi”. Excepte l’obra de Cal Jampau, ja licitada i a l’espera d’iniciar-se, la resta d’obres tenen un cost elevat. L’executiu està ara estudiant les formes de finançament així com parlant amb Diputació la forma de repercutir els preus entre les dues administracions per tal d’iniciar la redacció dels projectes tècnics de cada obra proposada.

Nou comentari

Comparteix