MónTerrassa
Pancarta a l’Ajuntament d’Ullastrell per a un Consultori al 100%
  • CA

Pas més de pressió de l’Ajuntament d’Ullastrell per aconseguir que el Consultori Mèdic del municipi reobri amb el 100% de la capacitat i servei. Aquesta setmana, el govern ha decidit penjar una pancarta a la façana de l’edifici Consistorial per deixar clara la seva posició, “Prou retallades”, s’hi pot llegir, en una decisió que ve presa després dels diferents contactes institucionals sense aconseguir resposta.

D’aquesta manera, l’Ajuntament clama a favor “del retorn de les condicions del servei d’atenció primària a Ullastrell”, unes condicions que volen que siguin almenys iguals que les que hi havia abans de la pandèmia de la Covid-19. Aleshores, aquesta localitat de prop de 2.200 habitants, disposava d’atenció mèdica durant 5 dies de la setmana, de dilluns a divendres. La crisi sanitària va tenir tancat el consultori des del mes de març de 2020 fins a l’octubre del mateix any. Des d’aquesta data es va decidir que l’assistència amb presència del facultatiu de Medicina Familiar fos només de 2 dies a la setmana, mentre que la resta de dies, els pacients s’havien de traslladar fins a Terrassa si volien ser atesos.  A més, s’hi ha de sumar que fa prop de deu anys, el municipi ja va perdre el servei de pediatria. Aquesta situació, que es manté en l’actualitat, fa que “ara mateix s’estiguin donant hores de visita a tres setmanes vista”.

L’alcalde Jaume Puig afirma que va demanar una reunió amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per parlar de la situació del Consistori i que aquesta va ser rebutjada. Des del departament se li va proposar una data per trobar-se amb la secretària d’Atenció Primària però aquesta encara no s’ha materialitzat i ni tan sols s’ha fixat al calendari. El malestar al municipi va creixent, on diversos ciutadans han organitzat una Plataforma per fer sentir les seves queixes i han recollit signatures perquè es recuperi el més aviat possible el servei complet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa