MónTerrassa
Ullastrell diu prou a les “retallades intolerables” al Consultori Mèdic
  • CA

Govern i ciutadania d’Ullastrell ja n’estan tips de la situació que pateix el Consultori Mèdic del municipi i diuen “prou”. Des de l’Ajuntament s’ha emès un comunicat en què exigeixen al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que “retorni a Ullastrell els serveis previs a la pandèmia de la Covid-19”. L’executiu local, en una carta signada pel mateix alcalde Jaume Puig, afirma que ara mateix, la gent gran i la infància del poble es troben “desemparats” en comparació a d’altres poblacions. “No som ciutadans de segona, i ens mereixem els mateixos drets que tenen les poblacions veïnes”, subratllen.

El malestar s’ha incrementat després de rebre aquest passat divendres, 15 d’octubre, una comunicació per part de Salut directe a Alcaldia en què s’informava del nou horari del Consultori, on passa a tenir només 2 diesamb presència del facultatiu de Medicina Familiar (abans tenien metge els cinc dies de la setmana laborables). La resta de la setmana, els veïns del municipi hauran de desplaçar-se fins a Terrassa per ser atesos pels diferents serveis corresponents. A més, s’hi ha de sumar que fa prop de deu anys, el municipi ja va perdre el servei de pediatria.

El doble de població, la meitat de recursos

“A l’entrada de 2022 és intolerable la retallada de serveis sanitaris que està patint Ullastrell així com la manca d’escolta i empatia per part de les autoritats competents en aquest àmbit. La nova organització no ha estat consultada ni consensuada. No s’ha comprès la idiosincràsia del municipi ni hi ha cap voluntat de millora per part de Cat Salut i de Mútua Terrassa”, afirma Puig, que afegeix que “només s’entén aquesta nova organització per obtenir rendiments econòmics de cara a l’optimització de recursos interns per part d’ambdues institucions. En cap cas aquesta nova organització pot beneficiar al benestar i a la salut dels veïns i veïnes d’Ullastrell”.

Des del govern es mostren molestos per l’actitud “poc col·laborativa per part de les institucions competents” i adverteixen que si no se soluciona de forma urgent la recuperació de serveis i horaris previs a la pandèmia, “no ens quedarem de braços plegats ni acceptarem com a normal una situació que no pot ser mai normalitzada”. Puig recorda que en els darrers 20 anys, Ullastrell ha doblat la població mentre que Salut i MútuaTerrassa no han “adaptat els seus serveis a l’agument sinó, al contrari, l’han retallat de forma desmesurada, passant de 28 hores de presència mèdica a només 11 hores setmanals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa