MónTerrassa
El govern d’Ullastrell aprova en solitari el pressupost per al 2023
  • CA

El govern d’Ullastrell, format per Esquerra Republicana, ha aprovat en solitari el pressupost municipal per al 2023. La proposta presentada pels set regidors republicans no va comptar amb el suport dels quatre regidors de Junts, que van votar-hi en contra. Un cop feta l’aprovació inicial, en sessió plenària extraordinària celebrada aquest dimecres 30 de novembre, el document restarà en exposició pública per passar a l’aprovació definitiva.

Salaris, energia i inversions

El pressupost municipal per al 2023 ascendeix a la xifra de 2.654.840,72 euros, i representa el més elevat de la història del municipi. Des del govern s’ha argumentat exposant que s’ha hagut d’assumir un increment del 5% de les retribucions de personal de l’Ajuntament, amb aplicació de l’acord arribat entre el govern espanyol i els sindicats. Així doncs, el Capítol 1 ascendeix a 910.834,57 euros, essent la partida més elevada que ha d’afrontar el Consistori.

Un altre dels condicionants d’aquest pressupost es troba en el Capítol 2, corresponent a les despeses corrents. Aquest apartat puja a 953.634’49 euros, i el govern municipal en recalca que bona part ve derivat de l’encariment del cost d’energia, sobretot en biomassa i gasoil. A més, també s’hi contempla la inclusió del nou projecte socioeducatiu, amb un cost de 31.709’04 euros.

Els republicans afirmen que “es mantenen les ajudes en atenció a les persones que van patir un fort augment en pressupostos anteriors, a causa de la pandèmia sanitària de la Covid-19. Així com també es manté la despesa en activitats culturals”. La partida que sí augmenta és la destinada a les subvencions a les entitats, amb un total de 15 mil euros.

D’altra banda, el Capítol d’inversions ascendeix fins als 625.063’02 euros. El govern en destaca el projecte de la instal·lació de la Planta fotovoltaica compartida, que es portarà a terme a la coberta de la pista poliesportiva, i que tindrà un cost inicial de 209.663’60 euros. A més, hi ha les inversions en equipaments públics per valor de 169.000 euros o les inversions en barris amb una partida de 78.848’85 euros.

Junts critica l’elevada pressió fiscal

Des de Junts per Ullastrell han exposat el motiu pel qual han decidit votar en contra d’aquest pressupost. La formació liderada per Miquel Puig ha afirmat que “són uns pressupostos que es nodreixen d’una pressió fiscal massa elevada, que paguem els veïns i veïnes d’Ullastrell a base d’impostos elevats. És manté la pressió fiscal alta”.

A més, considera que “no es racionalitza la despesa per intentar abaixar la pressió fiscal i que els veïns paguin menys impostos”, un població que considera que “ja es veu prou agreujada per la pujada de preus, sobretot dels subministraments bàsics”. En aquest sentit, Junts es pregunta “de què serveix destinar grans recursos econòmics per fomentar l’estalvi energètic municipal si els veïns no en tenen un retorn i acaben pagant els mateixos o més impostos?”. Sobre el capítol d’inversions indiquen que per al 2023, els pressupostos “no preveuen inversions que generin riquesa, ni noves oportunitats per generar llocs de treball”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa