MónTerrassa
Ullastrell crea una planta solar d’ús compartit per equipaments i ciutadans

Ullastrell crearà una planta solar fotovoltaica d’ús compartit per a equipaments municipals i ciutadans a títol particular. És un projecte que tirarà endavant l’Ajuntament, amb ajuda d’una subvenció de la Diputació de Barcelona, i que es preveu que es comenci a construir a principis de l’any 2023. S’instal·larà al sostre de la pista poliesportiva i, segons el projecte executiu presentat i aprovat per la Diputació, constarà de 180 panells fotovoltaics i una potència instal·lada de 81 kWp. Generarà anualment 108 MWh i tindrà unes bateries que serviran per acumular l’energia captada durant el dia i poder engegar l’enllumenat i el reg de la zona esportiva de nit.

Amb aquestes plaques fotovoltaiques es preveu alimentar part de la Zona Esportiva, l’edifici de les Escoles Velles, l’edifici del Progrés i prop de 80 habitatges particulars que puguin adherir-se a la instal·lació. L’objectiu és que, a banda de l’energia d’autoconsum compartit, l’energia que es generi com a excedent s’injecti directament a la xarxa elèctrica, amb la qual cosa s’obtindrà una compensació automàtica per a les arques municipals.

La Diputació ha concedit un ajut econòmic de 188.679,24 euros, en règim de concessió directa amb concurrència a l’Ajuntament d’Ullastrell per a la realització d’aquesta actuació en el marc del Programa sectorial Renovables 2030 d’aquest ens. El cost total de l’obra s’eleva a 209.663 euros. Aquests diners es cobriran en un 90% amb el mencionat ajut i el 10% restant amb la incorporació de crèdit del romanent municipal del 2021.

Compromís de reduir un 50% les emissions GEH

El juny de 2021 ha entrat en vigor un nou Pacte de les alcaldies pel clima i l’energia que estableix el compromís per reduir un 50% les emissions GEH al 2030 i assolir la neutralitat climàtica al 2050. Amb la generació de 108,6 MWh anuals per part de la nova Instal·lació Solar Fotovoltaica, s’aconsegueix la reducció de 16,29 Tones de CO2 equivalent anuals, que es sumen al % total per tal d’assumir els objectius del 40% de disminució de gasos amb efecte d’hivernacle pel 2030, en l’àmbit de les accions del municipi quant a producció local d’energia.

Aquest projecte d’autoconsum d’energia solar se suma a la resta d’instal·lacions municipals que ja es nodreixen d’energies renovables com el Casal, l’Escola Serralavella, La Llar d’infants el Cucut o l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa