MónTerrassa
La farmàcia d’Ullastrell comença a distribuir les mascaretes

La farmàcia Montse Avilès d’Ullastrell ja disposa d’un estoc de mascaretes enviades pel Departament de Salut de la Generalitat i es podran començar a recollir des d’aquest dilluns 20 d’abril de 2020. Es podran lliurar mascaretes a totes les persones que presentin la targeta d’identificació sanitària. No obstant això, la distribució es pot prioritzar seguint l’ordre que s’indica a continuació:

1. Persones vulnerables laboralment actives o persones que presentin símptomes respiratoris, encara que siguin lleus, i els seus contactes més estrets.

2. Persones laboralment actives.

3. Persones vulnerables que no puguin evitar sortir de casa.

4. La resta de la població.

Nombre de mascaretes a dispensar en cada entrega: Inicialment s’estableix per a cada ciutadà o ciutadana una única dispensació cada set dies. La periodicitat es podrà modificar mitjançant acords a aquest efecte entre el Servei Català de la Salut i el Consell de Col•legis Oficials de Farmacèutics de Catalunya (CCOF), sempre amb antelació suficient per introduir els ajustaments tecnològics que es requereixin i per comunicar-ho apropiadament a la població destinatària.

El nombre màxim de mascaretes que es podran dispensar serà inicialment d’una mascareta per persona i període, i s’anirà ampliant en funció de la disponibilitat d’estoc, amb un topall màxim inicial de dues mascaretes per dispensació, fins a haver distribuït el total de catorze milions de mascaretes de què disposa la campanya. En cas que els destinataris recullin un nombre de mascaretes inferior al topall establert corresponent en cada període, aquest nombre no els resultarà acumulable per als períodes següents. Des de l’Ajuntament d’Ullastrell demanen que es faci un ús responsable i que només es vagi a la farmàcia a buscar la mascareta quan es necessiti per tal de no saturar l’únic servei farmacèutic que hi ha al municipi.

Nou comentari

Comparteix