MónTerrassa
La Cavalcada d’Ullastrell comptarà amb tres reis i tres reines
  • CA

Aquest any, la Cavalcada a Ullastrell serà especial. Des de l’Ajuntament, entitat organitzadora de l’esdeveniment, s’ha apostat per portar la igualtat en tots els àmbits, també en el nadalenc. Així, enguany, els nens i nenes podran veure no 3 sinó 6 reis, tres dels quals seran dones. La idea va sorgir de les regidories de Cultura i Feminismes, i com explica la regidora Mercè Rodó a Món Terrassa, s’ha traslladat a l’entitat Figues d’Ullastrell -de recent creació al municipi- per tal que en tinguessin coneixement i en diguessin la seva. “La proposta ha estat rebuda amb molta il·lusió”, manifesta.

Els tres reis i les tres reines arribaran a les 19h a la Masia de Can Mus. Des d’allà s’iniciarà la comitiva que, a peu, passejarà pels carrers del poble. Els reis no estaran sols, aniran acompanyats per sis patges -dones, com sempre s’ha fet-, i finalitzaran tots plegats a la plaça de l’Ajuntament. Allà, els esperaran les carrosses.

Però no només hi haurà enguany aquesta novetat. També s’ha creat, a petició d’Oriol Carreras, la figura de la patge Becaruda (un nom en honor a la varietat d’oliva d’Ullastrell). La seva missió serà explicar a infants i adults la visita de Ses Majestats al poble. Ho farà el mateix dia 5 de gener, participant en els tradicionals Esquellots. “Sabem que potser serà xocant per als grans, però estem convençuts que per als nens i nenes la incorporació d’aquests nous personatges es viurà amb total normalitat”, ha dit Rodó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa