MónTerrassa
VÍDEO | Perill d’accidents greus a la carretera de Castellar
  • CA

Perill d’accidents a la carretera de Castellars a Terrassa. Aquest és l’avís que ha fet arribar a Món Terrassa, un veí de la ciutat, en Biel A., que ha volgut manifestar la seva preocupació per la situació que estan vivint els conductors que circulen per la C-1514a, i més en concret per aquells que travessen la cruïlla amb la BV-1248.

“En aquest mateix lloc, existeix una entrada i sortida de les instal·lacions del Club de Tir de Precisió de Terrassa. Aquestes obres tenen una senyalització deficient, i obliguen als vehicles que surten d’aquest club a envair el carril en sentit contrari per poder-se incorporar a la C-1415a”, apunta. Però és que a més, subratlla, que cal tenir en compte un altre factor -aquest humà i ple d’incivisme- com el fet que “des d’aquesta carretera, els vehicles, entre ells camions de gran tonatge, circulen a una velocitat molt per sobre de la permesa”.

Així que, sense indicacions prèvies, sense una senyalització adequada i una velocitat excessiva, tot plegat fa d’aquest tram de vial un còctel explosiu. “Només és qüestió de temps que es produeixi un accident greu”, lamenta en Biel. I per això insta a les administracions pertinents que facin el que els correspongui per solucionar aquest problema d’inseguretat viària.

Obres fins al maig per un carril de vianants i ciclistes

L’octubre de l’any passat es van iniciar les obres de construcció d’un itinerari de vianants i ciclistes que ha de recórrer prop de 3 km entre Sabadell i Matadepera a la carretera BV-1248. Aquestes obres, impulsades des de la Diputació de Barcelona -administració competent i titular de la carretera- havien de durar prop de vuit mesos i per tant està previst que no finalitzin abans del maig de 2023. El projecte enllaçaria l’itinerari existent amb el nucli de Matadepera, passant al costat de les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa Hockey Club i el tram de C-1415a sobre torrent de la Betzuca.

Amb pressupost de 2.156.586 euros, també inclou la reconfiguració de la secció tipus al pont sobre el torrent de la Betzuca i, justament, la millora de la intersecció entre les carreteres C-1415a i BV-1248 -just en el punt al qual fa referència el lector-, a través de la implantació d’una rotonda. La rotonda permetrà la millora del funcionament i les condicions de seguretat de la intersecció i permetrà el creuament de la calçada a vianants i ciclistes pel pas que s’habilitarà a la carretera C-1415a.

La BV-1248 és una carretera convencional 1+1, que connecta els municipis de Sabadell i Matadepera passant pel terme municipal de Terrassa, creuant la carretera C-1415a que uneix Terrassa amb Castellar del Vallès.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joana a febrer 10, 2023 | 13:12
    Joana febrer 10, 2023 | 13:12
    Passo cada dia per aquest punt. Abans ja era perillós però es que ara , com diu el lector, és qüestió de temps que haguem de lamentar accidents greus. Fatalment senyalitzat. No entenc com poden haver camions de gran tonelatge circulant sempre per aquesta carretera. Sempre. Sense importar el dia ni l'hora. No m'ho explico. Quan van començar les obres, en dos dies van fer i aplanar el camí de les bicis. Ho van deixar tot "empantanagat" i així porten des de l'estiu 2022. Van començar (dos dies) molt ràpid i després ja no he vist més canvis. Lamentable. Com sempre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa