MónTerrassa
Dos dalt d’un patinet i amb droga a la butxaca
  • CA

Dos dalt d’un patinet i amb droga a la butxaca. Així se’ls ha trobat una patrulla de la Policia Municipal de Terrassa aquest dimarts, dia 21 de febrer, de matinada. Eren dos quarts d’una (les 00.30h, aproximadament), quan una parella d’agents que realitzava patrullatge ordinari ha observat un patinet circulant. Anava pel carrer de Galileu, a l’alçada del carrer del Pare Llaurador, al barri de Ca n’Aurell.

El que els ha cridat l’atenció però no era el patinet en si, sinó que a dalt del vehicle de mobilitat personal (VMP) hi anaven dues persones. Així que han corregut fins allà i han aconseguit aturar-los. Els agents han procedit a la identificació de tots dos ocupants. Tot seguit, veient la seva actitud sospitosa, han decidit escorcollar el conductor. Ha estat així, segons recull l’atestat policial, que se li ha trobat al damunt 1,3 grams de marihuana, la qual li ha estat requisada.

Així, poer aquest motiu, el conductor del patinet ha quedat doblement denunciat. Primer per tinença de substàncies estupefaents, i després, per incompliment de l’ordenança de mobilitat per circular més d’una persona en un vehicle de mobilitat personal (VMP).

Sanció de 100 euros per circular més d’una persona

Recordem que, recentment, el Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa ha elaborat una nova ordenança municipal reguladora de la circulació de persones i vehicles en vies urbanes, que substitueix la de 1996 i que, entre altres aspectes, reglamenta l’ús dels patinets elèctrics i altres VMP. Consulteu la normativa. Per aquest motiu es recorda que els patinets són un vehicle d’una o més rodes, d’una sola plaça, amb motor elèctric i una velocitat màxima de disseny d’entre 6 i 25 km/h. I que si el vehicle supera els 25 km/h, no és un vehicle de mobilitat personal i cal consultar la classificació a la DGT.

Normativa d’ús i possibles sancions

  • Han d’anar per calçada. No poden circular per les voreres (EXCEPTE que sigui per un carril bici). Sanció 200 €.
  • Només pot circular una persona. Sanció 100€.
  • Prohibit circular fent ús d’auriculars o mòbils. Sanció 200€.
  • No els poden conduir menors de 14 anys.
  • Ús de casc obligatori per a persones menors de 16 anys.
  • Responsabilitat de mares i pares per a les infraccions de menors de 18 anys.
  • Obligat sotmetre’s a proves d’alcohol o drogues.
  • De nit s’ha de portar enllumenat i roba o elements reflectors.
  • Comprovar si l’assegurança de la llar o d’altre tipus cobreix la responsabilitat. En cas contrari, es recomana contractar-ne una.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa