MónTerrassa
S’estima parcialment el recurs de l’home que va matar la germana a Terrassa

La sala d’apel·lacions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya estima parcialment el recurs de l’home condemnat a 18 anys de presó per matar a punyalades a la seva germana el passat agost de 2020 a Terrassa. La sentència deixa sense afecte la prohibició de comunicació i aproximació respecte de la seva mare i familiars, però manté la resta dels pronunciaments de la sentència del jurat. Això es tradueix en que l’home podrà comunicar-se i apropar-se amb la seva mare i familiars, però no es rebaixa la pena de presó.

La vista va tenir lloc aquest passat 28 de febrer. El recurs presentat qüestionava l’extensió de l’ordre de prohibició de comunicació i aproximació als familiars de la víctima, que imposava a l’acusat “la pena de prohibició d’apropament a menys de 1.000 metres i comunicació amb la mare i germans per temps superior en dos anys a la pena de presó”. El recurs definia aquesta ordre com a “lesiva” no només pel condemnat sinó també per la seva mare i germana, que son les que “venen a visitar-lo habitualment al Centre Penitenciari”.

La sentència cita que “és probable que la mare no pugui tornar a tenir contacte amb el fill”

Tal i com diu la sentència, els familiars no han sol·licitat l’ordre d’allunyament “perquè no la volen” i es van retirar del procediment com acusació particular. Se senyala que la mare de l’acusat té 78 anys i amb aquesta ordre “és probable que no pugui tornar a tenir contacte amb el seu fill”.

La resta de pronunciaments de la sentència del jurat es mantenen, de tal manera que la condemna de presó no varia.

El crim va tenir lloc l’agost de 2020 al domicili de la família

El crim va tenir lloc prop d’un quart de deu de la nit del 22 d’agost de 2020 a l’interior de l’habitatge de la família, ubicat a l’avinguda de Josep Tarradellas de Terrassa. Els agents van arribar a la casa familiar i van trobar el cos de la dona, de 51 anys, i al seu germà, F.C.M., al que van detenir com a presumpte autor de la mort.

Dies després del crim, el jutjat d’instrucció 4 de Terrassa va ordenar presó provisional i sense fiança per a l’home per un cas d’homicidi amb traïdoria i agreujant de parentiu, a més de lesions lleus a la seva mare, que es va intentar interposar entre ell i la germana en el moment de l’agressió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa