MónTerrassa
Presó provisional per al caçador que va matar dos agents rurals

El magistrat del jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida ha decretat presó provisional sense fiança per a Ismael Rodríguez, el jove caçador de Vacarisses de 28 anys que dissabte es va declarar autor de la mort a trets de dos agents rurals a Aspa (Segrià).

El jutge no ha determinat encara si li imputa dos delictes d’homicidi o d’assassinat i deixa aquesta decisió per més endavant en la fase d’instrucció. L’acusat ha declarat fins passades les dotze del migdia als jutjats de Lleida i posteriorment ha estat traslladat al lloc dels fets per fer la recreació del succés. La lletrada que el defensa, Montse Torres, ha demanat llibertat per al jove i ha mantingut que només va disparar tres vegades contra els agents tot i que segons l’auto judicial, l’informe forense indica que cadascuna de les víctimes va rebre dos ferides per arma de foc ”en zones vitals”.

El relat de l’auto del jutjat d’Instrucció 4 de Lleida indica que Ismael Rodríguez va anar dissabte passat des de Terrassa fins a Aspa juntament amb uns altres companys per caçar al vedat d’aquesta població, i que tot i que era conscient que tenia la llicència d’armes del tipus E caducada, ho va fer amb una escopeta ‘Benelli’ model ‘Rafaelo Power Bore’, del calibre 12, que requereix aquest tipus de llicència. La Guàrdia Civil li havia notificat que la seva llicència estava caducada i que havia de dipositar l’arma a les dependències del cos policial, però l’acusat va decidir posar l’arma – juntament amb una altra escopeta – a nom d’un amic, també caçador i amb la llicència vigent, per tal de no haver-la d’entregar. Aquest amic no anava amb ell el dissabte passat.

Quan van arribar a Aspa, el grup de caçadors de l’Ismael Rodríguez, format per cinc persones més dos que el mateix acusat havia contactat per Internet, que no eren caçadors i no tenien llicència, van anar a recollir els passis per al vedat tot i que només en van agafar dos. En concret, l’acusat no en va agafar cap passi i pels volts de les vuit del matí va començar la cacera al vedat, on el grup es va dispersar i Ismael Rodríguez es va situar sol al camp d’oliveres prop de la població i va efectuar alguns dispars.

No va ser fins gairebé les onze de matí que, segons ha declarat l’acusat, van arribar els dos agents rurals i se li van aproximar dirigint-se-li amb un ”bon dia, som del Seprona, descarregui l’arma”. Va ser en aquell moment que Ismael Rodríguez es va girar cap a ells amb l’arma carregada a la mà i va disparar als dos agents des d’una distància molt propera. Això no obstant, l’acusat ha declarat que els trets els va fer des d’uns deu o quinze metres, tot i que segons el jutge i a falta de l’informe pericial, les ferides que van rebre els agents rurals indiquen que aquesta distància podria ser menor.

Ferides a la cara, al coll, al tòrax i al crani van acabar amb la vida dels agents rurals

Tot i que l’acusat ha declarat que només va disparar tres vegades amb l’escopeta, ja que aquesta, legalment, només pot tenir tres cartutxos, segons l’auto l’informe forense indica que cadascuna de les víctimes té dos ferides per arma de foc, totes elles en parts vitals del cos. Un agent va rebre els dispars de forma horitzontal a la cara i el coll, i l’altre els va rebre al tòrax i al crani. És per això, que el jutge creu que Ismael Rodríguez va disparar quatre vegades i no tres tot i que aquest ha assegurat que no hauria manipulat l’arma per poder rebre més cartutxos, de manera que dedueix que després de disparar tres vegades amb l’escopeta, la va recarregar per fer un quart tir.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: XX a gener 24, 2017 | 18:13
  XX gener 24, 2017 | 18:13
  Si això no és un assassinat, ja podem plegar. A més, és probablement un assassinat amb el fet agreujant que l'assassí va matar els agents perquè se li van dirigir en català.
 2. Icona del comentari de: pep - manresa a gener 24, 2017 | 18:45
  pep - manresa gener 24, 2017 | 18:45
  XX, malhauradament el què tú consideres molt encertadament un fet agreujant, per la majoria de funcionaris de la justícia espanyola podria ser fins i tot considerat un atenuant, no t'en estranyis, coses més grosses s'han vist.
 3. Icona del comentari de: rec a gener 24, 2017 | 21:13
  rec gener 24, 2017 | 21:13
  Això son els fruits de la catalanofòbia que tots els polítics estatals /sense excepció/ i totes les cadenes publiques i privades españols han fomentat inclós el can Cuní que ha donat la veu i la tribuna a tota aquesta gent de C'ss que han sentit que tenen licensia para matar, sobre tot el hijo p....redilecto del Cuní el Girauta sortia cada dia i deia barbaritats.
 4. Icona del comentari de: --- a gener 24, 2017 | 21:24
  --- gener 24, 2017 | 21:24
  El Ros governa amb aquesta gent.
 5. Icona del comentari de: Baldric a gener 24, 2017 | 23:18
  Baldric gener 24, 2017 | 23:18
  Espero que no surti mai mes de la preso
 6. Icona del comentari de: Gutierre Bernaldo de Quirós de las Alas y Carreño ( Grande de ejPPañ y PPequeño en Cataluña ) a gener 25, 2017 | 00:24
  Gutierre Bernaldo de Quirós de las Alas y Carreño ( Grande de ejPPañ y PPequeño en Cataluña ) gener 25, 2017 | 00:24
  Es que él pensaba que estaba en 1714 bajo el mando suPPremo del " medio hombre " ....
 7. Icona del comentari de: Decepcionada con la justicia a gener 25, 2017 | 18:41
  Decepcionada con la justicia gener 25, 2017 | 18:41
  Solo espero que se te aplique una condena dura,que te lo hagan pasar "mal "en la prision y que el día de mañana en la escuela todo el mundo le diga a tu hijo que su padre es un asesino que mata animales y personas por placery que es un,anticatalanista y taurino.

Nou comentari

Comparteix