MónTerrassa
El jutjat no interromprà el procés d’eutanàsia del pistoler de Tarragona
  • CA

El jutjat número 5 de Tarragona no interromprà el procés d’eutanàsia del pistoler de Tarragona perquè “no en té competències”, segons s’ha conegut aquesta setmana, informa ACN. L’Hospital Penitenciari de Terrassa (Vallès Occidental), on es troba ingressat, va autoritzar en un primer moment el procés de mort assistida, però la defensa de les víctimes s’hi van oposar i van reclamar que es paralitzés el procediment.

En l’auto judicial, la magistrada al·lega que el procés no requereix autorització judicial

En l’auto judicial, la magistrada al·lega que el procés no requereix autorització judicial i que la llei no regula els casos amb persones implicades en processos judicials oberts. Així, remarca que el no pot decidir sobre el procés, i que pel contrari, li pertoca a la Comissió de Garantia i Avaluació.

Prèviament, el sindicat policial USPAC havia presentat un escrit per demanar l’aturada del procés d’eutanàsia de l’home fins que no se celebrés el judici. D’altra banda, està previst que Marin Eugen Sabau declari per primera vegada aquest dilluns vinent a les instal·lacions de l’hospital penitenciari de Terrassa.

La magistrada argumenta que l’eutanàsia és un dret fonamental i que ha de prevaler el dret a una mort digna: la “prioritat” són els drets a la integritat física i moral, a la dignitat, a la llibertat i autonomia personal. La Comissió de Garantia i Avaluació, un organisme de la Generalitat, avaluarà el procés.

Fa sis mesos es va presentar a l’oficina tarragonina i va intentar matar als seus companys disparant-los

L’ex vigilant de seguretat era un treballador de Securitas. Fa sis mesos es va presentar a l’oficina tarragonina i va intentar matar als seus companys disparant-los, deixant tres persones ferides de gravetat. Després va fugir i es va amagar a una masia de Riudoms, on va ser abatut pels Mossos d’Esquadra. Durant la persecució, també van resultar ferits de gravetat dos agents policials. Finalment, va ser traslladat al centre hospitalari, on se li van diagnosticar afectacions irreversibles a la medul·la espinal i se li va amputar una cama.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa