MónTerrassa
Dona i pare induïen els fills a comprar amb bitllets falsificats

El pare i una dona induïen els fills a comprar amb bitllets falsificats. Un cas curiós a Rubí (Vallès Occidental). Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona i el pare de dos menors d’edat per induir-los a fer compres de tota mena amb bitllets falsificats en diversos punts arreu de Catalunya, informa ACN.

Pel que s’ha pogir esbrinar fins ara, tots els implicats en l’afer formaven part d’un clan familiar. Se sap que dquirien els bitllets en una plataforma d’internet i, un cop els rebien, els modificaven afegint-hi falsos hologrames i altres elements per donar-los una aparença de legalitat. Un cop ja els tenien preparats, una dona recollia als dos menors quan sortien de l’escola i els portava diàriament a fer compres a comerços i establiments de restauració fins passada la mitjanit. Els explotaven per fer circular els bitllets.

Els investigadors van detenir el pare dels menors i la dona que els acompanyava

Un cop identificats, van detenir el pare dels menors i la dona que els acompanyava a introduir els bitllets. També van sol·licitar dues entrades i escorcoll al Jutjat de primera instància i instrucció número. 4 de Rubí, que estava en funcions de guàrdia.

El 17 de juny es van realitzar les dues entrades i escorcoll als domicilis dels investigats al municipi vallesà i Badalona, on es van intervenir més de 41.000 euros falsos en bitllets de 20, 50 i 100 euros, així com diversos estris per manipular-los. Per evitar més fets delictius, a banda d’evitar l’explotació i la inducció a delinquir dels menors d’edat, els dos menors es van posar a disposició de la Fiscalia de Menors de Reforma i van quedar en llibertat amb càrrecs.

La mare dels menors va quedar denunciada, ja que tenia al seu càrrec quatre fills més, dos dels quals menors de 6 anys. Els dos detinguts majors d’edat van quedar en llibertat amb càrrecs, un cop van passar a disposició de l’autoritat judicial. La investigació policial es va iniciar a mitjans de maig, quan es va detectar la circulació d’una gran quantitat de bitllets falsos de 20 i 50 euros, que presentaven elements comuns de falsificació. Se’n van fer càrrec agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), adscrits a la Unitat Central de Falsificació de Moneda.

Els bitllets tenien unes característiques molt concretes

Els bitllets tenien unes característiques molt concretes: tots començaven per la mateixa numeració de sèrie i eliminaven les impressions que porten els bitllets d’atrezzo que indiquen que tracta de moneda no legal, a més d’afegir-hi una cinta transparent a l’holograma imprès, per donar-li una aparença real.

De l’anàlisi de les nombroses denúncies presentades, els investigadors van identificar la dona que acompanyava els dos menors d’edat, que es tapaven part del seu rostre amb mascaretes en el moment de fer les compres amb els bitllets falsos.

Els investigadors fixen l’inici de l’activitat delictiva des de mitjans de 2021 i han pogut comprovar que s’han col·locat els bitllets falsos en diverses localitats: Badalona, El Masnou, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Terrassa, Esplugues, l’Ampolla, Lliçà de Munt, Vilafranca de Penedès, El Bruc, Granollers, Montblanc, Solivella, Sant Vicenç dels Horts i Tarragona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa