MónTerrassa
Cop policial a habitatges del Segle XX que tenien la llum punxada

Cop policial a habitatges del barri del Segle XX que tenien la llum punxada. Agents de la Policia Municipal de Terrassa, amb la col·laboració de tècnics de la companyia Endesa, han estat aquest dijous, dia 23 de març, a la zona sud del municipi de Terrassa per desmantellar tota una xarxa d’immobles que estaven utilitzant punts d’electricitat de manera fraudulenta. L’operatiu s’ha iniciat cap a dos quarts de vuit del matí i s’ha allargat fins a les deu passades. S’ha focalitzat especialment en habitatges que es trobaven ubicats a la zona de la carretera de Rubí, a l’alçada dels carrers Navas de Tolosa i de Torras i Bages.

Fonts municipals informen que es tracta d’una actuació planejada i coordinada amb l’objectiu de “desconnectar connexions i punxades fraudulentes a la línia”. Els agents han inspeccionat una vintena d’habitatges dins d’aquest radi mencionat, dels quals una desena s’ha pogut confirmar que s’estava cometent delicte de frau, ja que hi havia o dobles escomeses o punxades directes a la llum comunitària.

Intervenció de la Policia Municipal i tècnics d’Endesa contra el frau elèctric al Segle XX | PMT

Dues macroplantacions de marihuana desmantellades

Aquesta intervenció arriba just l’endemà que la Policia Municipal de Terrassa, amb coordinació amb el Cos Nacional de Policia, intervingués en un edifici de Navas de Tolosa amb la carretera de Rubí. Allà hi van trobar més de 800 plantes de marihuana i tota una complexa connexió elèctrica per mantenir en actiu la plantació. Dues persones han quedat investigades per un presumpte delicte contra la salut públic i de frau elèctric.

A més, cal recordar que a principis d’aquest mes de març, la Policia Nacional i Policia Municipal també van desmantellar una altra plantació, amb més de 200 quilos de marihuana, en una nau industrial del carrer Joan Monpeó.

Aquesta doncs és la tercera intervenció que els cossos de seguretat i Endesa duen a terme al barri del Segle XX. La investigació i conseqüent desplegament policial van iniciar-se arran de les queixes de múltiples veïns que estaven patint talls de llum constants i sense motiu aparent. També d’alguns veïns que s’havien queixat de factures de la llum que no corresponien amb el seu consum.

Endesa ha atribuït a les dues macroplantacions desmantellades i als diversos particulars que estaven fent un ús fraudulent de les instal·lacions, les sobrecàrregues elèctriques que havien provocat les apagades dels darrers mesos. Des del govern municipal asseguren que amb aquestes intervencions es dona per “regularitzada” la xarxa elèctrica, i es “garanteix” el servei bàsic de l’energia als usuaris del barri del Segle XX.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa