MónTerrassa
Capses i capses de roba falsificada al Mercadal de Terrassa

Capses i capses de roba falsificada al Mercadal de Terrassa. Aquesta va ser la troballa que van fer agents de la Policia Municipal de Terrassa en un dels dispositius ordinaris que s’organitzen durant els dies que hi ha mercat ambulant a l’avinguda de Béjar. Va ser aquest dimecres, dia 21 de desembre, cap a les deu del matí.

Una dotació estava fent la ronda quan va sospitar que alguna cosa no anava a l’hora en dues parades que venien peces de roba. Es van adonar que hi havia diverses peces de marca que tot apuntava que eren falsificades. Va ser així com es va demanar tota la documentació als venedors. I en la inspecció a les parades es van localitzar fins a una dotzena de caixes amb una pila de roba falsificada.

En el còmput total que la policia va traslladar a la comissaria de l’avinguda de Glòries Catalanes s’hi van comptabilitzar 371 peces de roba, corresponents a pantalons, dessuadores, guants i, fins i tot, calçotets. Tots ells es venien com si fossin de la marca original, però eren falsificats.

Tres intervencions més al Mercadal aquest 2022

Les batudes de roba falsificada o de dubtosa procedència són cada cop més freqüents. Aquest mateix 2022 se n’han realitzat almenys en tres ocasions i en totes elles s’han acabat enduent piles de roba falsificada i denuncies als paradistes. La darrera vegada va tenir lloc al passat mes de juny, i en aquella ocasió el botí va ser d’una seixantena de peces, majoritàriament, eren samarretes i pantalons de clubs de futbol. La roba esportiva, amb la roba interior, són les que més pateixen aquest tipus de delicte.

Els venedors que ofereixen peces falsificades s’exposen no només a una multa administrativa sinó que poden acabar sent acusats d’un delicte contra la propietat industrial si la marca original decideix emprendre accions legals contra ells. D’aquesta manera, poden ser castigats amb penes de sis a dos anys de presó, i amb una multa de dotze a vint-i-quatre mesos. Si es venda al per menor, la multa es redueix de tres a sis mesos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Perrr a desembre 22, 2022 | 21:56
    Perrr desembre 22, 2022 | 21:56
    Lo único bueno del mercal son los embutidos de los pueblos de España ..????

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa