MónTerrassa
Cau una banda que cometia robatoris a Catalunya amb el mètode d’encastament
  • CA

Cau una banda que cometia robatoris a Catalunya utilitzant el mètode de l’encastament. Un d’aquests robatoris va tenir lloc a Terrassa el passat mes de gener. No va ser l’únic. En el període d’una setmana, en van cometre quatre mes a les localitats de Sabadell, Cornellà i Barcelona. En total, van rebentar dos caixers de Bitcoins, un estanc, una empresa de material electrònic i una botiga de luxe. Es calcula que el perjudici econòmic en aquests cinc robatoris s’eleva a 700 mil euros en pèrdues i material sostret.

Va ser així com va saltar l’alarma que hi havia un grup actiu i professional especialitzat en robatoris amb força a empreses i establiments comercials. Es va iniciar una investigació que va implicar agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal però també el Grupo de Delincuencia Organizada de la Unidad Orgánica de Policía Judicial de la Guardia Civil de Madrid, ja que es va descobrir que les ramificacions del grup criminal s’estenien més enllà de Catalunya. Tanmateix, el jutjat encarregat de coordinar l’operatiu va ser el número 7 de Barcelona.

Com a resultat de l’operatiu han quedat arrestades un total de sis persones -tres de les quals han ingressat a presó provisional-, que acumulen 235 antecedents policials, principalment per robatoris. Els investigadors han aconseguit indicis per atribuir-los setze fets en diferents punts de l’Estat espanyol. 11 corresponen a robatoris i furts d’ús de vehicles d’alta gamma i els altres 5, robatoris amb força a d’altres establiments.

Desarticulada una banda criminal especialitzada en robatoris a establiments i empreses amb el mètode d’encastament | Mossos

Sostreien cotxes d’alta gamma i els encastaven en comerços

Els robatoris a empreses i establiments tenien lloc a Catalunya però aquest no era el seu punt d’origen. De fet, tot començava a la Comunitat de Madrid d’on es proveïen amb vehicles sostrets, sempre d’alta gamma, que després encastaven contra els llocs assenyalts. Aleshores viatjaven fins aquí, cometien el robatori amb força, i amb el botí fugien a gran velocitat, travessant diferents províncies fins tornar a Madrid. Com a conseqüència d’aquest sistema d’actuació, els investigadors han remarcat l’alt nombre de fets perpetrats pel grup criminal en una mateixa nit i en diferents províncies.

I en aquest trajecte no es quedaven pas de braços creuats, si no que ho aprofitaven per fer parades per vendre els diferents objectes sostrets als receptadors. Cal dir que per això els seus objectius eren establiments i empreses d’objectes d’alt valor econòmic però també de fàcil col·locació en els mercats il·lícits. Estem parlant de roba, accessoris de luxe, tecnologia o tabac. En aquest darrer producte en concret, hi havia un dels integrants exercia també la funció de receptador des de Madrid, on s’ocupava de revendre el tabac a terceres persones.

L’equip conjunt va dur a terme un pla d’acció per tal de localitzar, ubicar i detenir els investigats, amb la finalitat de desarticular el grup i aturar l’activitat delictiva d’aquesta bateria d’encastadors. Va ser així com va culminar el passat 14 de novembre amb l’entrada a nou domicilis de les províncies de Madrid i Toledo, i on van detenir sis de les vuit persones investigades.

En aquesta intervenció s’ha comissat al voltant d’11 mil euros, les eines que utilitzaven per robar els vehicles, alguns objectes provinents de robatoris i les peces de roba dels presumptes autors usades en el moment delictiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa