MónTerrassa
El policia de Terrassa acusat de subornar estrangers, declarat culpable
  • CA
Judici a un policia nacional, assegut al banc dels acusats juntament amb els altres tres processats
Judici a un policia nacional, assegut al banc dels acusats juntament amb els altres tres processats | ACN

!--akiadsense-->

El jurat popular ha declarat culpable per unanimitat a l’expolicia nacional jutjat a l’Audiència Provincial de Barcelona per suborn, falsedat documental en document oficial i un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, i que va cobrar a immigrants per gestionar permisos de residència de manera excepcional. El jurat ha fet públic aquest dissabte a la tarda el veredicte, en el qual també considera culpables dels mateixos delictes als altres tres acusats, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El judici va començar el passat 23 de novembre i l’expolicia va declarar aquest dimarts: va negar haver-se enriquit tramitant permisos de residència, i va afirmar que els va gestionar de manera excepcional quan els sol·licitants complien els requisits.

L’acusat està actualment jubilat, i va cometre els fets dels quals el jurat l’ha declarat culpable sent cap de subgrup de la Brigada d’Estrangeria de Terrassa. Segons la Fiscalia, els altres tres homes acusats el van ajudar a contactar amb migrants que volien obtenir un permís de residència a Espanya, la qual cosa l’exagent també va negar.

Pel que fa al subinspector, el fiscal demana 5 anys de presó i 12 d’inhabilitació pel delicte de suborn de funcionari; 5 anys de presó i 6 d’inhabilitació per falsedat en documentació oficial i 7 anys de presó i 12 d’inhabilitació pel delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, a més de diverses multes i a pagar indemnitzacions als afectats pels danys ocasionats. Per la resta d’acusats, el Ministeri Fiscal demana penes de 5 anys de presó i 9 d’inhabilitació. Concretament, sol·licita 2 anys de presó i 9 d’inhabilitació com a cooperadors necessaris en el delicte de suborn de funcionari i 3 anys de presó pel delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, a més de multes i indemnitzacions en concepte de responsabilitat civil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa