MónTerrassa
Els Mossos avisen dels robatoris siembra als aparcaments de centres comercials
  • CA
Modus operandi del furt
Modus operandi del furt | captura

!--akiadsense-->

Mossos d’Esquadra de les comissaries del Vallès Occidental vol advertir sobre un tipus de robatoris que es produeix aquests dies anomenat “siembra”, i que té lloc en zones d’aparcament tant interiors com exteriors d’establiments comercials.

Els autors busquen víctimes vulnerables, ja sigui per edat o perquè estiguin soles, i que surten del cotxe per entrar a comprar o bé que tornen al cotxe quan ja ho han fet. Són habitualment tres per tal de repartir-se les tasques: un distreu la víctima, l’altra furta la bossa de mà (o qualsevol altra cosa de valor) de l’interior del vehicle i el tercer espera dins d’un vehicle en marxa per fugir ràpidament del lloc.

La forma de distracció utilitzada dona nom al furt, “siembra”. Un dels autors llença a terra, prop de la víctima i del seu cotxe, unes monedes, unes claus o qualsevol objecte per fer-la creure li ha caigut. Això provoca que oblidi la seva bossa de mà o els efectes personals dins del seu cotxe, i és en aquest moment que un altre home, que s’havia mantingut amagat aprofita per emportar-se’ls. Fet això, els dos homes són recollits en cotxe pel tercer i marxen ràpidament.

Mossos vol donar una sèrie de consells per evitar ser víctima d’aquest delicte: així, en el moment d’arribar a l’estacionament o al adreçar-nos al nostre vehicle comprovar si veiem alguna persona a prop en actitud d’espera. Si en el moment de carregar les compres i els nostres efectes personals al vehicle o a l’arribar a l’estacionament, algú requereix la nostra atenció, fer cas omís i tancar immediatament el vehicle. Si finalment som víctimes, intentar anotar o memoritzar la placa de matricula del vehicle quan fuig i trucar al 112 informant dels fets. Caldrà que es vagi a la comissaria de policia més propera per posar una denúncia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa