MónTerrassa
Intenten robar figures del pessebre de Terrassa aquesta matinada

Un grup de persones ha intentat robar figures del tradicional pessebre de Nadal de Terrassa aquesta matinada, però agents de la Policia Municipal de Terrassa els han enxampat. Aquesta era la primera nit del pessebre a la ciutat, després que ahir a la tarda se celebrés la seva inauguració juntament amb l’encesa de l’enllumenat. Precisament, la instal·lació d’enguany ha tornat a la ubicació del Raval de Montserrat per buscar més seguretat i no repetir episodis de furts com els que es van viure l’any passat.

Els fets han tingut lloc prop de dos quarts de quatre de la matinada. Els agents han denunciat un grup de quatre persones. La policia ha interceptat a dues persones dins de la instal·lació quan pretenien extreure alguna de les figures del muntatge, quedant denunciades totes dues per conductes vandàliques segons les ordenances municipal.

A més, una d’aquestes persones també ha estat denunciada per no facilitar les dades personals en la identificació, i l’altra per tinença de marihuana. Les altres dues persones participants, han estat denunciades per orinar a la via pública.

Degut a la entrada a l’estructura del pessebre, aquest ha quedat malmès, sent informats el servei de Cultura municipal i els responsables de la instal·lació, l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa, per a que es pugui realitzar la reparació el més aviat possible.

El pessebre de Nadal

El pessebre d’enguany és un conjunt monumental de gran alçada i 40m2l. Representa un entorn de Palestina amb dues construccions arquitectòniques elevades sobre uns rocalls, lligades per un pont, el naixement a sota en una petita cova i un rierol d’aigua corrent que les travessa, envoltat d’una zona enjardinada que complementa l’obra.

El disseny i la direcció del pessebre d’enguany al Raval de Montserrat han anat a càrrec de Jordi Rodó i Ferran Fonte i els constructors principals han estat Enric Domènech, Josep Bruguera, Avel.lí Rodríguez, Ramón Rovira i Jordi Fonte, acompanyats de Susanna Rabassa, Suyin Martín, Marcos Segura, Ricard Verdaguer i Francesc Clotet com a persones col·laboradores puntuals. Els Serveis de Cultura i de Gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament s’han encarregat del transport, muntatge de la infraestructura i l’enjardinament de l’espai.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Berta a novembre 27, 2022 | 17:54
    Berta novembre 27, 2022 | 17:54
    Yo creo que es cachondeo, una nueva tradición sobre la que no podremos hacer nada más allá de proteger las figuras y tal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa