MónTerrassa
Roben el Nen Jesus del Pessebre de Terrassa
  • CA

Ho han tornat a fer i han robat el Nen Jesús del Pessebre. L’any va passat també, i a diferència d’altres ocasions, no es va trobar. El Pessebre oficial de Terrassa es va inaugurar ahir a quarts de set de la tarda. Any rere any, la figura del Nen Jesús desapareix, es posi el Naixement al Raval de Montserrat o a la plaça Vella, i molts cops s’han posat mesures de seguretat i s’ha vigilància amb càmeres. Aquest cop, però, el furt s’ha fet en un temps record. Qui se n’ha adonat és el periodista de Canal Terrassa Quico Simó, que ha fet una piulada a Twitter. Tanmateix, aquest mat-i ha tornat a lloc. L’autor o autors es desconeixen.

Des de La Xemeneia n0han fet broma. “Recordem als premiats, que si la figura no es retorna a alguna dependència municipal, la tradició no es considera complerta. El termini per tornar-lo, és lliure. Tingueu en compte que si el porteu a la platja, a l’estiu, li heu de posar crema. Els instigadors de la tradició, ens ?????????? per DM, que el període per retornar la figura a una dependència municipal és de: 48 hores! ?’??????? ??????????????? ?’???????????? ??? ??? ????́?, discrepa de la nostra darrera piulada i diuen que, quan ho han fet ells, l’han tornat sempre el dia 25 de desembre per raons òbvies.” Des de la Xemeneia ja havien avisat, via Twitter que enguany no tenia perquè ser diferent d’altres.

A càrrec de l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa, per dotzè any consecutiu, el conjunt representa un petit temple romà en una situació molt precària i gairebé en runes. La seva composició està formada per panells de fusta recoberts de porexpan per facilitar els relleus de la pedra de cantera i la manufactura de la totxana.

a pintura emprada en aquesta obra vol reproduir el color ocre que tenien les pedres que s’utilitzaven per a la construcció de monuments de l’època, abans i desprès del naixement de Jesús. La cúpula del temple es mitja boca de canó i les proporcions del conjunt estan en consonància amb les figures, amb una il·luminació de l’interior que ressalta el pessebre durant la nit. L’obra es completa amb un jardí de palmeretes i altres arbres i detalls per aportar realisme a tot el conjunt. Santiago Pascual Talens ha estat l’autor del projecte, havent comptat pel que fa a la seva construcció amb la col·laboració de José Serrano, Antonio Lopez i Josep Maria Canals. El Servei de Cultura i els treballadors del servei de Gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament de Terrassa s’ha encarregat del transport, muntatge de la infraestructura i l’enjardinament de tot l’espai.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a novembre 28, 2021 | 14:42
    Anònim novembre 28, 2021 | 14:42
    Es que encara no es hora de que hi pugui ser al pesebre, no ha nascut, fins al 25 de desembre.
    • Icona del comentari de: Rosó Altet a novembre 29, 2021 | 06:54
      Rosó Altet novembre 29, 2021 | 06:54
      Correcte!
  2. Icona del comentari de: Jesús a novembre 28, 2021 | 21:55
    Jesús novembre 28, 2021 | 21:55
    No és gens estrany que passi aquestes gamberrades. És una Ciutat, incontrolada i vergonyosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa