MónTerrassa
L’incendi a Rubí obliga a reallotjar 22 persones en diferents hotels

Un total de 22 persones han estat reallotjades en diferents hotels de Rubí a causa de l’incendi que ha tingut lloc aquest matí de dimecres en un edifici de tres plantes que ha deixat tres víctimes mortals i més d’una vintena de veïns ferits de caràcter lleu. Segons informa Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya a través de xarxes socials, la majoria de les persones ja disposen d’allotjament alternatiu i han anat a cases de familiars o coneguts.

Al llarg del dia s’ha muntat un petit centre d’acollida a un club de petanca proper on hi han treballat els Serveis d’Emergències Mèdiques, els Mossos d’Esquadra, i Creu Roja, així com assistents socials i tècnic i voluntariat de Rubí. Allà, l’Ajuntament ha facilitat avituallament i aigua.

El Consistori ha decretat tres dies de dol i ha posat a disposició de les famílies tots els serveis municipals, a més d’anul·lar totes les activitats municipals d’avui.

Els veïns estaven “desesperats” per no poder sortir

L’alerta ha arribat prop de les set del matí en un edifici del carrer de Saragossa, quan un veí de la zona que caminava cap al cotxe per anar a la feina ha sentit crits de veïns. En passar per davant del portal, ha vist moltes flames i fum, i ha trucat ràpidament al 112. Totes les finestres tenien reixes i els veïns estaven “desesperats” per no poder sortir, explica a l’agència ACN.

Nou dotacions dels Bombers de la Generalitat han apagat ràpidament el foc del vestíbul d’entrada, que impedia als veïns sortir de l’edifici i ha fet que el fum s’escampés pel forat de l’ascensor, l’escala i els passadissos. Segons sembla, les tres víctimes haurien mort per inhalació de fum quan han intentat sortir i el foc a l’entrada els ho ha impedit.

Tres víctimes mortals i una vintena de veïns ferits

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que s’ha desplaçat fins al lloc dels fets amb set unitats, ha avaluat l’estat de la resta de veïns, ja que algunes persones presentaven afectacions lleus per fum. Finalment, han atès 23 persones en estat lleu, que no han requerit trasllat a cap centre sanitari.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, no ha volgut donar gaires detalls de l’incendi perquè està sota investigació policial i judicial i ha traslladat el seu condol i suport a les famílies afectades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa