MónTerrassa
Tres morts en un incendi en un edifici de tres plantes a Rubí

Tres persones han mort aquest matí en un incendi que ha cremat un edifici de tres plantes al municipi de Rubí, al Vallès Occidental, segons han exposat els Bombers de la Generalitat de Catalunya a través de les xarxes socials. L’incendi també ha mobilitzat també els Mossos d’Esquadra i els Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM), que han atès la resta de veïns, alguns ferits de caràcter lleu. Els Bombers han extingit el foc al cap de vint minuts i han revisat l’estructura de l’edifici.

El foc afectava un edifici de tres plantes situat al número 13 del carrer de Saragossa, al barri de Can Oriol, al nord del municipi. Els efectius han rebut l’alerta quan quedaven pocs minuts per les set del matí (a les 6:56h) d’avui dimecres, dia 22 de març, i s’han desplaçat fins al lloc amb nou dotacions que han treballat per apagar les flames.

Durant l’extinció, els veïns del bloc afectat han estat confinats. Al cap de vint minuts, a les 7:18h, s’ha donat per apagat el foc i onze dotacions de Bombers s’han centrat en revisar l’estructura de l’edifici.

Es desconeix l’origen de l’incendi. En un primer moment, ha transcendit que s’hauria produït a causa d’uns mobles que estaven a l’entrada de l’edifici, a la planta baixa, però a Bombers no els consta que a l’entrada hi haguessin mobles o altres objectes acumulats, segons apunta ACN. L’origen podria haver estat el quadre del llums del vestíbul, però el responsable de Bombers no ho ha volgut confirmar.

Les víctimes vivien a la primera planta de l’edifici

Les víctimes mortals vivien a la primera planta. L’agència ACN apunta que, segons sembla, haurien mort per inhalació de fum quan volien sortir de l’immoble i el foc a l’entrada els ho ha impedit.

Una vintena de veïns atesos en estat lleu

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que s’ha desplaçat fins al lloc dels fets amb set unitats, ha avaluat la resta de veïns confinats de l’edifici, ja que algunes persones presenten afectacions lleus per fum. D’aquestes, cinc persones han resultat ferides de caràcter lleu. Finalment, han estat 23 persones ateses en estat lleu pel SEM, que no han requerit trasllat a cap centre sanitari.

Finalment, l’edifici ha estat evacuat i un equip de psicòlegs atén actualment afectats i familiars. La policia ja ha obert una investigació per aclarir els fets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa