Càmares de seguretat van captar la furoneta robada a Terrassa

Càmares de seguretat van captar la furoneta robada a Terrassa | Mossos

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Andreu van detenir el 12 d’agost dos homes, de 33 i 35 anys i nacionalitat espanyola, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força, robatori i furt d’ús de vehicle i pertinença a organització criminal.

La investigació es va posar en marxa el maig d’enguany després que el primer cap de setmana del mes es produís un robatori en una empresa de subministres de material de fred industrial al districte de Sant Andreu de Barcelona. Els lladres havien accedit a l’empresa amb el mètode del butró després d’inutilitzar el sistema d’alarma i d’alguna de les càmeres de videovigilància. En aquest robatori es van endur 84 bombones de gas refrigerat valorades en 47.000 euros.

L’operativa dels lladres consistia en acostar-se els dies previs al robatori a l’empresa que tenien previst violentar per determinar com haurien de fer la intrusió, la logística que els caldria a banda de les mesures de seguretat que haurien d’adoptar. Per consumar el robatori feien servir material com una escala telescòpica, cisalles, malls, pics i guants. Durant la investigació els agents van determinar que en aquest robatori hi havien participat cinc persones que havien utilitzat dos vehicles.

Les indagacions fetes amb aquests vehicles van establir que es tractava d’una furgoneta que havia estat sostreta el dia abans a Terrassa i un turisme amb el qual s’hi van poder relacionar tres homes amb nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials de les mateixes característiques. En el cas de la furgoneta la necessitaven donada la quantitat de material que s’havien d’endur, ampolles de gas d’uns 10 quilos de pes cadascuna. Pel que fa al turisme la seva funció consistia en actuar com a vehicle de suport i logística de la furgoneta: el transport dels lladres a més de tasques de vigilància i control, tant de la zona com de les possibles vies de fugida.

La investigació va determinar que es tractava d’un grup organitzat que utilitzava el butró en empreses com a mètode d’actuació habitual i qui en formava part. A partir d’aquesta informació els agents van demanar el manament judicial per preparar el dispositiu policial de detenció dels autors dels fets. Cal destacar la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Badalona en la identificació dels lladres a partir de reconeixements fotogràfics. Les entrades i escorcolls es van dur a terme el dia 12 d’agost a Badalona als domicilis dels investigats i els agents van detenir dos dels integrants del grup. Els dos arrestats van passar a disposició judicial el dia 14 i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els arrestats seleccionaven l’empresa i dies abans del robatori hi anaven per preparar el robatori

Els arrestats seleccionaven l’empresa i dies abans del robatori hi anaven per preparar el robatori | Mossos

Nou comentari