MónTerrassa
Fuita de gas al barri de Sant Llorenç de Terrassa
  • CA

Ensurt dels grossos aquest dijous, 10 de febrer, per als veïns del barri de Sant Llorenç de Terrassa per una fuita de gas. Els serveis d’emergència han estat alertats a mig matí després que uns operaris que treballaven en unes obres, a tocar de la plaça de la Font Flavià, hagin rebentat, de manera involutària, una canonada de gas de la via pública. Com a conseqüència, s’ha produït una fuita important que ha fet saltar les alarmes. Han estat els mateixos treballadors qui, ràpidament, han delimitat la zona a l’entorn de l’incidència, a l’espera que arribessin els Bombers.

Dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i Policia Municipal de Terrassa, així com també el SEM, s’han desplaçat fins al lloc. Segons ha pogut saber Món Terrassa, la fuita ha afectat un bloc de pisos del costat, el qual té quinze plantes d’alçada. Durant la intervenció, s’ha procedit a confinar els residents dels immobles principalment afectats i a evacuar totes les persones que es trobaven en aquells moments a les proximitats.

Bombers ha realitzat diverses lectures amb els detectors a l’escala comunitària per assegurar-se que no hi havia risc d’explosió. Tots els resultats de les proves han estat negatius. S’ha avisat un tècnic del gas perquè neutralitzés la fuita i es fes càrrec de la seva reparació. Les informacions comunicades des dels serveis d’emergència apunten que no ha calgut atendre cap persona i que no hi ha hagut ferits. Un cop solucionada la fuita, els veïns han pogut sortir i s’han retirat els vehicles d’emergències. I els operaris han pogut reprendre la seva tasca interrompuda.

Consells si sents olor de gas

-Obre les portes i finestres perquè el local quedi ben ventilat. Davant d’una possible asfíxia, agafa aire fresc i, immediatament, sol·licita atenció mèdica.

-Tanca els comandaments dels aparells de gas i la clau general de pas. Si després de tancar la clau de pas segueix fent olor de gas, ventila i surt de casa fins que arribi el personal d’urgències.

-No manipulis cap aparell elèctric ni accions cap interruptor.

-No generis flames ni espurnes i, sobretot, no fumis.

-No tornis a obrir la clau de pas fins que no s’hagi reparat la instal·lació o l’aparell avariat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa