MónTerrassa
La Fiscalia vol el pederasta en llibertat ben lluny de Terrassa i controlat
  • CA

La Fiscalia vol que el pederasta que va quedar en llibertat la setmana estigui ben lluny de Terrassa i controlat. Aquest divendres, dia 2 de desembre, s’ha celebrat una vista preliminar per dictaminar les mesures de vigilància que estaven establertes en la sentència. Una setmana després que sortís de la presó després de complir set anys i mig de pena (el màxim possible dels 14 que estava condemnat) per haver abusat de quatre menors de Terrassa i Matadepera, Carles S. encara no coneix què pot fer i què no, segons informa El Periódico.

La vista a l’Audiència de Barcelona ha d’establir el programa de vigilància dels pròxims set anys per un pederasta que té pendent un altre judici per acusacions d’abús sexual comesos aquest passat estiu a la piscina municipal de Sant Vicenç de Castellet (Bages) quan gaudia de la llibertat condicional. Per ara però encara el jutge no ha decidit què farà. I això que des del Departament de Justícia ja es va indicar que l’home té “un alt risc de reincidència”.

Les mesures que vol la Fiscalia i l’acusació particular

Sí que la Fiscalia ha deixat clares les seves intencions. També l’acusació particular. Les mesures tenen ja el vistiplau del jutge de vigilància però cal que l’Audiència les corrobori. I què han demanat? Segons recull el mitjà nacional, s’ha sol·licitat que s’implanti al condemnat un sistema de control telemàtic (habitualment es concreta amb una polsera geolocalitzadora) perquè es pugui garantir el seu “seguiment permanent”, és a dir, es pugui saber en tot moment on es troba. La mesura no ha agradat gens a l’advocat defensor, que l’ha refusat.

També s’han posat sobre la taula altres mesures de control. Per exemple, que l’acusat hagi de comparèixer cada 15 dies davant de l’administració de Justícia o que tingui estrictament prohibit l’accés a llocs i establiments públics freqüentat per menors d’edat, com són parcs i jardins, piscines públiques i equipaments esportius. La Fiscalia i l’acusació també volen que el jutge l’obligui a seguir un programa específic de reeducació sobre violència sexual. I sobretot, sobretot, que se li prohibeixi acostar-se a Terrassa o a Matadepera, on resideixen les víctimes. No volen no només que s’acosti a elles físicament sinó que no hi hagi ni la possibilitat hipotètica que se’l trobin pel carrer, ni tan sols després dels 7 anys que marca la sentència de llibertat sota vigilància.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa