Nou robatori en una escola de Terrassa. La plataforma d’AMPA/AFA de l’Escola Pública de Terrassa, coneguda com Pepeta, ha denunciat a través de les xarxes socials que aquest dilluns han tornat a entrar en un centre escolar de la nostra ciutat. Sense especificar de quina escola es tracta, sí que subratllen que “no és el primer cop” que és víctima de furts i assalts. Afirmen que, per sort, en aquesta ocasió “no han robat res”, però sí que el personal educatiu i els infants s’han trobat amb “vidres trencats i desperfectes a classes”. Des de l’entitat reclamen un cop més “aturar entre tots d’una vegada” aquesta xacra que està causant inseguretat i preocupació a tots els centres escolars terrassencs, però també de municipis del voltant, també afectats.

No és un bon inici de trimestre com tampoc ho va ser el final. I és que Pepeta va emetre un comunicat just la darrera setmana del curs escolar, abans de les festes de Nadal, en què recalcava que s’estava produint un allau de robatoris i vandalisme contra les escoles, algunes de les quals especialment afectades per ser víctimes reiterades de desperfectes i furts. Els lladres se’n van endur des de diners, a recursos materials educatius com són els ordinadors, tabletes o instruments musicals. A això, si va afegir tot una sèrie d’actes -ja més de caràcter incívic o gamberrisme- de robatoris i desperfectes a paneres de Nadal i recaptacions solidàries.

Des de Pepeta, en coordinació amb les diferents associacions de famílies de les escoles públiques de Terrassa, es demanaven “més mesures d’investigació i protecció contra aquesta mena d’incidents, tant per part de les autoritats educatives, policia municipal i administracions autonòmiques”, i argumentaven que “necessitem que es prioritzi la protecció dels recursos educatius, que ja es troben prou vulnerabilitzats per l’infrafinançament i els efectes de la pandèmia, i que es reforcin els operatius, a més de restituir el més aviat possible els materials robats”.

Comentaris

    Ferran Riera Gener 11, 2022 | 22:44
    Però què està passant a la nostra ciutat? Necesitem molta més presión policial i fer més segura Terrassa!

Nou comentari