MónTerrassa
Detinguts uns especialistes en robar bars en menys d’un minut
Mossos d’Esquadra | ACN

!--akiadsense-->

Els Mossos d’Esquadra van detenir el divendres 28 d’abril dos homes, de 31 i 25 anys, veïns de Barcelona i de nacionalitat albanesa, per pertinença a grup criminal i per 10 robatoris amb força a establiments comercials de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

La investigació es va iniciar el mes de novembre arran d’un primer robatori en un bar de l’Hospitalet de Llobregat, en el qual dos homes van forçar, de nit i quan l’establiment ja era tancat, el tancament exterior d’un bar i, una vegada en el seu interior, van rebentar a cops de mall les màquines escurabutxaques i es van emportar els diners que contenien.

Poc després els agents van relacionar aquell primer robatori amb altres succeïts a la mateixa ciutat i amb el mateix modus operandi. La rapidesa amb què actuaven, inferior a un minut en la majoria de casos, impossibilitava que les patrulles desplaçades als establiments poguessin interceptar els lladres.

L’escàs temps emprat en el robatori, així com la coordinació i distribució de tasques exhibides pels autors, van fer pensar als investigadors que es trobaven davant d’un grup criminal especialitzat i amb experiència prèvia.

A banda dels quatre robatoris comesos a l’Hospitalet, els agents van relacionar els mateixos investigats amb una temptativa de robatori en un establiment de telefonia de la localitat de Sabadell, així com també amb tres robatoris consumats en bars als districtes de Nou Barris i Horta (Barcelona), i en dues empreses ubicades a Cerdanyola del Vallès.

Amb tota la informació recollida i analitzada els investigadors van centrar les seves indagacions al voltant d’un grup criminal integrat per tres homes d’origen albanès, amb nombrosos antecedents per la mateixa tipologia de robatoris i les Unitats d’Investigació de l’Hospitalet, Nou Barris i Cerdanyola van dissenyar una operació conjunta per aconseguir detenir-los.

Nou comentari

Comparteix