MónTerrassa
Cop al tràfic de marihuana al Vallès Occidental
  • CA

Un gran operatiu policial ha acabat desmantellant quatre plantacions de marihuana al Vallès Occidental. La investigació, duta a terme per la Policia Nacional de Sabadell i la Policia Local de Castellar del Vallès, ha acabat amb la detenció de sis persones i el decomís de més de 5.500 plantes, a més d’armes de foc, vehicles i diners en metàl·lic, segons ha informat el cos espanyol aquest dimarts, 22 de febrer, en un comunicat.

Tot va començar el passat mes de febrer, després d’algunes informacions anònimes de ciutadans. Tot apuntava que hi havia una organització criminal formada per sis individus, que desenvolupaven rols i tasques específiques i diferents cadascun d’ells. D’aquesta manera, un cop identificats tots els membres de la banda, ambdós cossos policials va passar a l’acció de manera coordinada. La banda operava en quatre municipis diferents i utilitzava domicilis, empreses i naus industrials ubicades a Castellar, Sabadell, Barberà i Sant Quirze.

Plantació de marihuana localitzada en una de les naus industrials al Vallès | Policia Nacional

Un equip de tècnics especialistes d’una empresa elèctrica de mesurament de consum van ajudar a constatar que les plantacions s’alimentaven de manera fraudulenta. Davant les evidències, es va iniciar el registre i va ser així com es van localitzar 5.554 plantes de marihuana, 50 quilograms de cabdells, es va requisar una arma de foc, 3.000 euros en efectiu i dos vehicles. També es va trobar tot el material necessari per manufacturar la marihuana. Les plantacions comptaven amb aparells d’aire condicionat, focus, ventiladors i altres utensilis per al cultiu, així com un sofisticat sistema de ventilació que comptava amb aïllants que evitaven la fuga d’olors de la plantació, i d’aquesta manera, no fos detectada per als vianants que passaven a prop de les naus industrials.

Es va procedir a detenir els seis responsables de les plantacions als quals se’ls imputa com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i delicte de defraudació de fluids elèctrics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa