MónTerrassa
Botigues d’or i locutoris venien il·legalment loteria d’origen dominicà
  • CA

Avui s’ha conegut que han estat denunciats un total de 29 locals de compra d’or i locutoris de l’àrea de Barcelona per distribuir il·legalment loteria d’origen dominicà, informa aquest matí l’agència de notícies ACN. Els Mossos d’Esquadra han fet inspeccions a diverses grans ciutats com L’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Vallès Occidental (Sabadell) i Barcelona, on estava implantat el sistema. No consta que s’hagi actuat a Terrassa.

Així es feia la venda

Durant les inspeccions fetes pels agents de la policia catalana es van intervenir nombroses butlletes de loteria del país americà, extractes de venda de jocs, documentació relacionada amb números premiats dels diferents sortejos i un total de 9.095,75 euros, provinents de la venda i comercialització il·legal. En algun establiment de l’Hospitalet també es van detectar altres activitats no lícites, com les apostes esportives.

Amb les unitats regionals

El dispositiu es va dur a terme conjuntament amb efectius de les unitats regionals de policia administrativa de les regions policials metropolitanes, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la col·laboració de les URPA central, de Girona i del Camp de Tarragona.

Fins a dotze modalitats diferents de jocs

En total s’han identificat dotze modalitats de loteria (Anguila Mañana / Tarde / Noche, la Primera, La Suerte, King Lottery Mañana, La Real, La Florida, New York Mañana / Noche, Loteka, Pale). En aquestes, els jugadors escullen un nombre determinat de números (del 0 al 99) i poden formalitzar apostes des d’un euro fins a cinc, segons l’establiment, i els premis anirien segons l’aposta fins a un màxim de 65 euros per euro apostat.

Les actes administratives que s’han estès durant el dispositiu seran lliurades a la Direcció General de Tributs i Joc del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat, com a organisme competent per a la incoació dels expedients sancionadors corresponents per infraccions molt greus, les quals poden arribar a multes de fins als 601.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa