MónTerrassa
Auxili a una dona amb parada cardiorespiratòria a la Font Vella
  • CA

Una dona va patir una aturada cardiorespiratòria aquest dimecres a Terrassa. Els fets van tenir lloc aquest dia 23, cap a dos quarts de dues del migdia. Una patrulla de la Policia Municipal de Terrassa que es dirigia cap a un servei va escoltar de sobre uns forts crits demanant auxili que procedien del carrer de la Font Vella. Ràpidament, els agents van dirigir-se al lloc.

Allà es van trobar que hi havia una persona estesa a terra, i que sembla que hagués patit una aturada cardíaca. Els agents van activar el Sistema d’Emergències Mèdiques i van assistir la dona. Gràcies a l’ajuda d’una metgessa i d’una estudiant d’infermeria que es trobaven al lloc, la víctima va poder ser estabilitzada fins a l’arribada de l’ambulància. I és que les dues ciutadanes van practicar-li les maniobres de RCP mentre que els agents policials van fer ús del desfibril·lador que portaven. Un cop presents el SEM, la dona va poder ser traslladada a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Es desconeix amb quina gravetat.

En els darrers mesos, s’han produït diversos atacs de cor a la via pública. El darrer va tenir lloc a mitjans del mes de gener, i va afectar la clienta d’un establiment ubicat al passeig de Lluís Muncunill. Malgrat que en un primer moment es va poder recuperar-li el pols amb l’ajuda del DEA, els serveis mèdics no van poder fer res per salvar-la. Uns dies abans, un ciutadà també va patir una aturada quan tornar cap a casa va caure desplomat. Per sort, hi havia una patrulla a prop i el va poder atendre. Un altre dels casos va ser a principis del mes de desembre, quan un home es va trobar malament. No era la primera aturada cardíaca que patia i gràcies a això i al reconèixer els símptomes va poder alertar a la gent del seu voltant. La casualitat va fer que una metgessa passés per allà en aquells moments i el va poder assistir en primera instància fins que va arribar el SEM.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa