MónTerrassa
Auxili a un home gran que havia caigut deshidratat al Llac Petit
  • CA

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya van auxiliar un home gran que havia caigut per la zona del Llac Petit de Terrassa, ahir divendres al matí. L’home, de 88 anys, tenia deshidratació i cansament. Va haver de ser traslladat en ambulància a l’Hospital de Terrassa.

Els fets van tenir lloc ahir prop de dos quarts de tres (a les 14:32h exactament) a la zona del Llac Petit -o Pantà de Can Bogunyà-. Els Bombers de la Generalitat van rebre un avís que una persona gran havia caigut, i van activar dues dotacions que es van dirigir fins al lloc ràpidament. Fins al lloc també s’hi van dirigir els Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM).

Un cop allà, els Bombers van comprovar que la caiguda no havia estat greu i les afectacions eren lleus, però l’home si que patia una important deshidratació. Informen que “estava conscient i orientat”, però “molt cansat”.

Els Bombers van carregar l’home fins al pàrquing on s’estava esperant l’ambulància del SEM, que va atendre l’home i el va traslladar fins a l’Hospital de Terrassa

Extremar les precaucions per l’onada de calor

Cal recordar que Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya manté en la fase d’alerta el pla PROCICAT per onada de calor.

Davant dels episodis d’altes temperatures, el Departament de Salut i Protecció Civil de la Generalitat (Departament d‘Interior) demanen extremar les precaucions. És a dir, mantenir-se hidratat; evitar sortir al carrer durant les hores de més sol; ventilar i refrescar les llars i tenir cura dels infants i les persones fràgils són alguns dels consells d’autoprotecció.

En aquest sentit, aconsellen reduir l’activitat física a les hores de més calor, evitar sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor, reduir les activitats intenses, i reduir l’exercici físic a l’exterior durant les hores de més calor.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a juliol 24, 2022 | 16:31
    Anònim juliol 24, 2022 | 16:31
    Ja que l'incident ha tingut un final feliç, podem fer-hi una mica de broma: aquest senyor s'estava deshidratant i sobtadament, s'hidratà de cop.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa