MónTerrassa
Absolt el pastor evangèlic acusat de maltractar el seu fill per ser gai

L’Audiència de Barcelona ha absolt el pastor evangèlic i la seva dona acusats de maltractar i agredir el seu fill, així com a la seva parella, pel simple fet de ser homosexual. La Fiscalia va acusar els pares de delictes contra la integritat moral, lesions contra la integritat d’una persona i delicte de maltractament. Segons apunta el diari Nius, el tribunal els ha absolt ja que ha considerat que “no ha quedat acreditat el mètode de producció de les lesions”.

El judici es va celebrar l’octubre de 2022, però els fets es remunten a l’any 2017. El fill sabia que els pares eren “manifestament contraris a la homosexualitat” i, per por a que descobrissin la seva orientació sexual, va decidir marxar de casa.

Dies més tard es van trobar en una reunió a l’escola, on el fill -acompanyat de docents- va explicar als seus pares que era gai i tenia parella. Els pares no s’ho van prendre gens bé, i li van dir “tenia el dimoni dins” -segons exposa el diari- i que si tornava a casa “Déu el curaria”.

Els pares van insultar i agredir el fill i la seva parella per ser gai

Els cops i les lesions no van arribar fins setmanes més tard, quan el fill es va reunir amb els seus pares a casa perquè li tornessin el passaport. Va ser en aquest moment quan va haver-hi un forceig amb insults i agressions, i es van interposar denúncies creuades.

La Fiscalia va donar veracitat a les declaracions del fill en què afirma que li van cridar “maricon” i el van agredir, i no va donar “fiabilitat” al relat dels pares, demanant presó per als progenitors. A més, s’afirma que en fins i tot en una ocasió el pare va veure el seu fill amb la parella en un autobús i li va cridar per la finestra que li feia “fàstig”.

L’acusació particular -que representa el fill i a la seva parella- demanaven una pena de dos anys de presó pel pare -o un any més 8 dies de treballs comunitaris- i un any de presó per a la mare. El tribunal els ha absolt perquè “no ha quedat acreditat el mètode de producció de les lesions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa